Csökken a testzsír, és nő az izomzat: 10 mikrotápanyag, ami segít leadni a pluszkilókat

Az alábbi tápanyagok nélkül a fogyókúra is nehézkessé válik.

GettyImages-1138658862
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tápanyagok alapvetően két csoportra oszthatóak: mikro- és makrotápanyagokra. Míg előbbi a szervezetünk számára olyan nélkülözhetetlen anyagokat szolgáltat, amelyek gondoskodnak a természetes egyensúly fenntartásáról, addig amakrotápanyagokenergiát biztosítanak számunkra, így nem mindegy, milyen arányban vannak jelen a tányéron.

A mikrotápanyagok közé sorolhatóak a vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok, amelyek a makrókkal szemben nem szolgáltatnak energiát a szervezet számára, de fontosságuk ugyanolyan kiemelkedő, hiszen fogyasztásukkal a makrotápanyagok megfelelő felszívódását és ezen keresztül a teljesítőképességet is befolyásolják. A mikrotápanyagokkal nemcsak a fellépő hiánybetegségek kerülhetőek el, de nagy löketet adnak a fogyókúrának és a zsírégetésnek is. Az őszi-téli hónapokban a gyümölcsök és zöldségek korlátozott választéka, valamint a borongós, hideg, fényhiányos idő miatt is szükség van a pótlásukra.

10 mikrotápanyag, ami segíti a fogyást

Az alábbi mikrotápanyagok amellett, hogy erősítik az immunrendszert, és felveszik a harcot a vírusokkal szemben, a zsírleadást is támogatják, így ezek bevitelére a fogyókúra alatt jobban érdemes odafigyelni.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük