Hogyan tartotta formában tökéletes homokóra alakját Marilyn Monroe? Így evett és mozgott

Marilyn Monroe keményen megdolgozott tökéletes homokóra alakjáért, és korábbi nyilatkozataiból az is kiderült, hogyan evett és mozgott.

GettyImages-74284348 (1)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe igazi hollywoodi legendává vált ikonikus külseje és színészi alakításai miatt, többek között a népszerű Van, aki forrón szereti vagy a Hogyan fogjunk milliomost? című filmekben szerepelt.

Mindezek mellett magánélete is izgalmassá tette a karakterét, tekintve hogy John F. Kennedy szeretője volt, de Bobby Kennedyvel és Frank Sinatrával is szoros kapcsolatot ápolt. Nem csoda, hogy a gyönyörű nő elbűvölő személyisége és tökéletes homokóraalakja sokakat elcsábított - egy 1952-es interjúban elárulta, hogyan tartja formában magát.

Marilyn Monroe fogyása

- Az igazat megvallva, soha nem tartottam kivételesnek az alakomat, egészen a közelmúltig nem is igazán foglalkoztam vele - nyilatkozta akkor a színésznő. - Soha nem törődtem különösebben a szabadtéri sportokkal, és nem állt szándékomban kiemelkedő teljesítményt nyújtani sem a teniszben, sem az úszásban, sem a golfban.

GettyImages-73996573

- Most más a helyzet. Noha egykor nem foglalkoztam az edzésekkel, mára már minden reggel tízperces, könnyű súlyzós gyakorlatokkal kezdem a napot. Kifejlesztettem a  saját edzéstervemet, olyan izmokra fókuszáltam, amiket erősíteni akartam - tette hozzá.

Marilyn Monroe elmondása szerint minden reggel lefeküdt a földre az ágya mellé, és így gyakorlatozott. A legelső mozdulatsor a mellfeszítő rutin részét képezte, mely abból állt, hogy 5 kilós súlyokkal tárogatott. 15-ször végezte el a mozgást, mindezt nagyon lassan, majd megismételte újból 15-ször, de ezúttal a súlyokat a feje felett mozgatta oldalirányba. Majd, még mindig fekvő pozícióban, kinyújtott karokkal maga mellé felemelte a súlyokat a padlóról 45 fokos szögben, és körkörösen mozgatta egészen addig, amig el nem fáradt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az étrendjét is alaposan kidolgozta annak érdekében, hogy megőrizze formás alakját. Zuhanyzás előtt egy csésze tejet melegített, ebbe beleütött két nyers tojást, és villával felkeverte - ezt az elegyet itta meg aközben, amikor már a ruháit vette. Napindító étkezését még egy multivitaminos tablettával egészítette ki. Vacsorára a piacon vásárolt magának steaket, bárányszeletet vagy májat, és azt sütőben kisütötte, ami mellé 4-5 nyers sárgarépát fogyasztott el.

- Részben nyúl vagyok - mesélte az interjúban. - Soha nem unom meg a sárgarépát. Szerintem áldásos, hogy ilyen egyszerűen táplálkozok napközben, mivel nemrég rászoktam arra, hogy hazafelé menet elnyaljak egy fagyit. 

GettyImages-517323218

Az alvás is nagyon fontos volt a díva számára, és nem szeretett kapkodni sem. A vasárnapot kijelölte teljes szabadnapnak, ilyenkor még azt is megengedte magának, hogy akár két órát reggelente még hemperegjen az ágyban. Éjjelente 5-10 órákat aludt egy extra széles egyszemélyes ágyban, és könnyű pehelypaplannal takarózott be, legyen nyár vagy tél. Soha nem aludt pizsamában vagy hálóingben, ezek mind zavarták a nyugodt pihenését, csupán pár csepp Chanel Nr 5-ot viselt.

Mutatjuk a hírességek kedvenc diétáit

Az őrült hollywoodi diéták mellett akadnak olyanok is, amik egészséges módon segítették a hírességeket az álomalakhoz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük