Hogyan tartotta formában tökéletes homokóra alakját Marilyn Monroe? Így evett és mozgott

Marilyn Monroe keményen megdolgozott tökéletes homokóra alakjáért, és korábbi nyilatkozataiból az is kiderült, hogyan evett és mozgott.

GettyImages-74284348 (1)
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe igazi hollywoodi legendává vált ikonikus külseje és színészi alakításai miatt, többek között a népszerű Van, aki forrón szereti vagy a Hogyan fogjunk milliomost? című filmekben szerepelt.

Mindezek mellett magánélete is izgalmassá tette a karakterét, tekintve hogy John F. Kennedy szeretője volt, de Bobby Kennedyvel és Frank Sinatrával is szoros kapcsolatot ápolt. Nem csoda, hogy a gyönyörű nő elbűvölő személyisége és tökéletes homokóraalakja sokakat elcsábított - egy 1952-es interjúban elárulta, hogyan tartja formában magát.

Marilyn Monroe fogyása

- Az igazat megvallva, soha nem tartottam kivételesnek az alakomat, egészen a közelmúltig nem is igazán foglalkoztam vele - nyilatkozta akkor a színésznő. - Soha nem törődtem különösebben a szabadtéri sportokkal, és nem állt szándékomban kiemelkedő teljesítményt nyújtani sem a teniszben, sem az úszásban, sem a golfban.

GettyImages-73996573

- Most más a helyzet. Noha egykor nem foglalkoztam az edzésekkel, mára már minden reggel tízperces, könnyű súlyzós gyakorlatokkal kezdem a napot. Kifejlesztettem a  saját edzéstervemet, olyan izmokra fókuszáltam, amiket erősíteni akartam - tette hozzá.

Marilyn Monroe elmondása szerint minden reggel lefeküdt a földre az ágya mellé, és így gyakorlatozott. A legelső mozdulatsor a mellfeszítő rutin részét képezte, mely abból állt, hogy 5 kilós súlyokkal tárogatott. 15-ször végezte el a mozgást, mindezt nagyon lassan, majd megismételte újból 15-ször, de ezúttal a súlyokat a feje felett mozgatta oldalirányba. Majd, még mindig fekvő pozícióban, kinyújtott karokkal maga mellé felemelte a súlyokat a padlóról 45 fokos szögben, és körkörösen mozgatta egészen addig, amig el nem fáradt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az étrendjét is alaposan kidolgozta annak érdekében, hogy megőrizze formás alakját. Zuhanyzás előtt egy csésze tejet melegített, ebbe beleütött két nyers tojást, és villával felkeverte - ezt az elegyet itta meg aközben, amikor már a ruháit vette. Napindító étkezését még egy multivitaminos tablettával egészítette ki. Vacsorára a piacon vásárolt magának steaket, bárányszeletet vagy májat, és azt sütőben kisütötte, ami mellé 4-5 nyers sárgarépát fogyasztott el.

- Részben nyúl vagyok - mesélte az interjúban. - Soha nem unom meg a sárgarépát. Szerintem áldásos, hogy ilyen egyszerűen táplálkozok napközben, mivel nemrég rászoktam arra, hogy hazafelé menet elnyaljak egy fagyit. 

GettyImages-517323218

Az alvás is nagyon fontos volt a díva számára, és nem szeretett kapkodni sem. A vasárnapot kijelölte teljes szabadnapnak, ilyenkor még azt is megengedte magának, hogy akár két órát reggelente még hemperegjen az ágyban. Éjjelente 5-10 órákat aludt egy extra széles egyszemélyes ágyban, és könnyű pehelypaplannal takarózott be, legyen nyár vagy tél. Soha nem aludt pizsamában vagy hálóingben, ezek mind zavarták a nyugodt pihenését, csupán pár csepp Chanel Nr 5-ot viselt.

Mutatjuk a hírességek kedvenc diétáit

Az őrült hollywoodi diéták mellett akadnak olyanok is, amik egészséges módon segítették a hírességeket az álomalakhoz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük