"Lyme-kóros lettem, a gyógyszerektől 100 kilóra híztam": 7 hónap alatt közel 40 kilót fogyott Lilla kitartásával

Lilla közel 40 kilót fogyott betegsége után, majd saját módszert fejlesztett ki, amivel több száz nőnek segített már a fogyásban.

cover-ok
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lilla, bár csupán 33 éves, fiatalkora ellenére megjárta a poklok poklát: 28 évesen egy fertőzött kullancs miatt Lyme-kóros lett. A betegség megtámadta az idegrendszerét, agyhártyagyulladása lett, és napról napra rohamosan romlott az állapota.

- Eljutottam odáig, hogy az autóig sem tudtam kimenni, hogy a párom - aki ma már a férjem - elvigyen az orvosig. A betegség ideje alatt 100 kilóra híztam a rengeteg gyógyszertől, vizes volt az egész testem, eltorzultak a vonásaim. Nem volt önbizalmam, és azt éreztem, hogy nem vagyok jelen a saját életemben. Olyan érzés, mintha láthatatlan lennél, egyszerűen el akartam bújni, el akartam menekülni nemcsak mások, de saját magam elől is - kezdi történetét Lilla.

"Két év alatt csodával határos módon meggyógyultam"

A fiatal nő két éve fájdalmakkal teli volt. Nemcsak a teste, de a lelke is sajgott. Két év alatt sikerült legyűrnie a betegséget, ehhez azonban az ő kitartása és ereje is kellett. 

1-ok
Fotó: Kovács Lilla

- Kév alatt csodával határos módon sikerült teljesen meggyógyulnom, bár a csodához mindent meg kell tennünk, az nem jön magától. A lelkem sokáig nem találta a helyét, belenéztem a tükörbe, és nem tudtam azonosulni azzal, aki visszanézett rám. Bár a férjem mellettem volt a betegségem alatt végig, akkor is, amikor 100 kiló voltam, de ahhoz, hogy igazán szeretni tudd a másikat, ahhoz először magadat kell megszeretned, és én nem szerettem magam. 

Újra boldog és felszabadult akartam lenni, élvezni az életet, a közös életünket. A legnagyobb motivációt a hála adta, hogy egy ilyen fantasztikus ember áll mellettem. Volt egy pont, amikor már annyira fájt az önazonosság hiánya, hogy lépnem kellett, egyszerűen átkattant valami a fejemben, és tudtam, hogy megcsinálom.

A cikk az ajánló után folytatódik

"7 hónap alatt közel 40 kilót fogytam"

Lilla 100 kilósan elkezdett táplálkozási tanácsadónak tanulni, és a legjobb kurzusokat végezte el. Megtanulta, hogyan működik a szervezete, és mit kell tennie ahhoz, hogy egészséges fogyást érjen el. Életmódot váltott, és a heti többszöri edzést is beiktatta az életébe.

- 7 hónap alatt sikerült 37 kilót fogynom, 99,9 kilóról 63-ra, amit több mint két éve tartok. Nálam az intermitten fasting, azaz az időszakos böjtölés vált be, aminek a lényege, hogy a napi étkezésem egy hatórás idősávban fogyasztottam el. Emellett a ketogén étkezést követtem, ennek célja a drasztikus szénhidrátcsökkentés, valamint az, hogy az energiát a bevitt zsírokból nyerjük. 

4-ok
Fotó: Kovács Lilla

Lilla azt mondja, heti hat sportnak köszönhetően nem csak a közérzete lett jobb, de feszes maradt a bőre, és jobb formában van, mint betegsége előtt. Kezdetben heti hat alkalommal 50 percet taposott, majd amikor elérte a 75 kilót, a súlyzós edzéseket is beiktatta a mindennapjaiba. 

- Amikor elértem a jelenlegi súlyomat, éreztem, hogy megérkeztem. Úgy tudnám leírni, mint mikor egy nagyon koszos ablakot megpucolsz: kitisztult a kép, lettek céljaim, visszatért az életkedvem. Ma már őszintén mondhatom, hogy szeretem magam, és nincs ennél fontosabb, mert ez az alapja mindennek!

3-ok
Fotó: Kovács Lilla

 Újra csinosan öltözhetek, nem az alapján kell ruhát választanom, hogy mi jön rám, hanem hogy mi tetszik. Megváltozott a mozgásom, a testtartásom, a kisugárzásom, egy végtelen belső nyugalom árasztott el. Ha eléred azt, amit eltervezel, ha időről időre bizonyítasz magadnak, akkor idővel megérkezik az önbizalom is - mondja.

Lilla táplálkozási tanácsadóként dolgozik a mai napig, bár inkább küldetésnek szereti nevezni, mintsem munkának. Saját módszert fejlesztett ki, ami hatásosnak bizonyul, hiszen segítségével több száz nőnek segített már a fogyásban. Több mint 7000 követővel rendelkezik Instagramján. Azt vallja, hogy a változás a lélekből indul, majd tudatosodik, és így lesz belőle cselekvés. Szeptembertől ismét beül az iskolapadba, és pszichológiát fog hallgatni, hogy a maximumot tudja nyújtani ügyfeleinek.

65 kilót fogyott másfél év alatt Dorina

Dorinának az életmódváltáshoz rengeteg türelemre és kitartásra volt szüksége. 2019-ben kezdett fogyókúrába, miután 126 kilót mutatott alatta a mérleg. Másfél év alatt 65 kilót fogyott, és a 3XL-es ruháit is XS-es méretre cserélte.

Borító- és ajánlóképek: Kovács Lilla

Ezt is szeretjük