C-vitamin-tabletta helyett: a 8 legjobb természetes forrás az influenzaszezonban

Sok C-vitaminban gazdag táplálék akad a citrusféléken túl.

Magas C-vitamin-tartalmú ételek

Sokan már az első őszi megfázástól kezdődően egészen tavaszig szedik az 1000-2000 milligrammos C-vitamint, míg mások akkor sem hajlandóak tablettákhoz nyúlni, ha az influenza döntötte őket le a lábukról.

Ha te is szívesebben viszed be a C-vitamint természetes forrásból, és nem elégedsz meg azzal, ha csipkebogyót látsz a doboz oldalán, akkor megmutatjuk, hogy a citromon kívül miből érdemes többet fogyasztanod.

A legjobb természetes C-vitamin-források

Az OÉTI honlapján található táblázat szerint napi legalább 80 gramm C-vitamin rendszeres bevitele ajánlott az egészséges immunrendszer működéséhez. Jó tudni, hogy ez az alap, ekkora mennyiséggel maradsz életben, ennél tehát bőven többre van szükség. Mivel a C-vitamin vízben oldódik, a felesleg a vizelettel távozik a szervezetedből. Mutatjuk, melyek a legjobb természetes C-vitamin-források, a National Institutes of Health adatai alapján!

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük