A 8 legjobb koleszterinszint-csökkentő ital: érdemes rendszeresen inni őket

A koleszterinszint csökkentésével segíthetnek a szív- és érrendszer védelmében ezek az egészséges italok.

Koleszterinszint-csökkentő italok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Arról, hogy magas a koleszterinszintjük, a legtöbben csak egy rutin-laborvizsgálat kézhezvételét követően értesülnek. A probléma ugyanis nem okoz tüneteket, viszont hosszú távon szűkíti az ereket, és fokozza a stroke, illetve a szívinfarktus kockázatát is. 

Az értékek normalizálásában kulcsfontosságú az életmódváltás, a rendszeres testmozgás és a helyes étrend követése. Bizonyos táplálékok és italok segíthetnek a káros LDL-koleszterin szintjének csökkentésében, illetve a hasznos HDL-koleszterin szintjének növelésében. 

Koleszterinszint-csökkentő italok

Számos különböző ital tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében vagy normális szinten tartásában. Míg a hozzáadott cukorban bővelkedő üdítők kerülendők, mivel emelhetik a koleszterinértékeket, addig a következő innivalókból bátran kortyolhatsz. Természetesen nem helyettesítik a fizikai aktivitást, a diétát és - amennyiben felírásra került - a gyógyszert sem. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük