Elűzi a Candidát, rákellenes, és fogyókúrához is jó
A kókuszzsír vagy kókuszolaj segít a betegségek megelőzésében.
- A 25 éves, gyönyörű teniszcsillag Victoria’s Secret-kollekcióval jelentkezett: Naomi Osaka megőrizte természetességét a fotókon »
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Ha a napraforgóolaj helyettesítéséről van szó, akkor a legtöbb embernek olívaolaj jut eszébe, pedig létezik más alternatíva is.
A kókuszolaj vagy kókuszzsír számos egészségügyi előnnyel bír, ami okot ad arra, hogy beiktasd az étrendedbe.
Hogy készül a kókuszolaj?
A kókuszolaj a kókuszpálma magjának szárított beléből - más néven koprából - készített növényi olaj. Sajtolhatják hidegen, létezik finomításon át nem esett szűz kókuszolaj, illetve finomított kókuszolaj is - ez utóbbi azonban kevesebb értékes vitamint és aminosavat tartalmaz, mint a hidegen sajtolt vagy a szűz változat.
A frissen sajtolt kókuszolaj fehér színű, illata kissé szokatlan, de kellemes. Szobahőmérsékleten zsírszerű az állaga, 24°C-on azonban megolvad, és olaj lesz belőle. Amire érdemes figyelni: ha a kókuszolaj vagy kókuszzsír íze és szaga csípőssé, karcossá válik, azt jelenti: megavasodott - ilyenkor már fogyasztásra nem alkalmas.
A kókuszolaj egészségügyi hatásai
Szívvédő olaj
A kókuszolaj előnye az állati eredetű zsiradékokkal szemben, hogy közepes szénláncú zsírsavakból áll, amelyek gyorsabban szívódnak fel a szervezetben, és felszívódásukhoz nem kell epesav. Mivel közvetlenül és változás nélkül kerülnek a bélrendszerből a véráramba, nem képeznek plakkokat az artériákban. Vagyis a kókuszolaj szívvédő hatású.
Candida, baktériumok és vírusok ellen
Mivel a Candida-diéta alatt csak hidegen sajtolt olajok fogyaszthatók - mert ezek nem jelentenek táplálékot a gombák számára -, a kókuszolaj remekül passzol a képbe. További jó hír, hogy laurinsav-tartalmának köszönhetően antibakteriális, gomba- és vírusölő hatással bír, erősíti az immunrendszert.
A kialakult Candida gomba okozta fertőzés, sokkal gyakrabban félrediagnosztizált betegség, mint más hüvelyi fertőzések. Biztos eredményt az otthon elvégezhető gyorsteszt, vagy orvos által rendelt laborvizsgálat adhat. A gyorstesztet patikákban, vagy például online a FeminaShopban vásárolhatod meg, a laborvizsgálatot pedig előzetes bejelentkezés után belgyógyászodtól kérheted.
Az otthoni Intim Candida Gyorstesztet itt rendelheted meg »
Rákellenes hatás
Rákellenes hatását elsősorban annak köszönheti, hogy a magas hőfokot is jól tűri, nem jön létre benne káros anyag, a szénlánc nem szenved deformációt, nem képez szabad gyököket. Más hevített olajokkal szemben tehát a kókuszolajnak nincs rákkeltő hatása.

Leplezd le az intim fertőzést!
A hasi fájdalom mögött más ok is állhat, például a hüvelygomba, ami gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés. Ha a tüneteid régóta fennállnak, érdemes magad tesztelni és az eredménnyel orvoshoz fordulni.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
Segíti a fogyást
Egy evőkanál kókuszolaj körülbelül 100 kalóriát tartalmaz, tehát nem számít kifejezetten energiaszegénynek, ám mégis segíti a fogyókúrát.
A kókuszolaj telített, telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavak kombinációja. Fogyasztásával gyorsítható az anyagcsere, illetve az olaj segíti a koleszterinszint és a testsúly csökkentését.
Természetesen semmit sem szabad túlzásba vinni: telítettzsírsav-tartalma miatt ne használd kizárólag ezt a típusú növényi olajat. Mivel a kókuszolaj ketontest formájában kering a vérben, lebontásához a máj munkájára van szükség - vagyis kizárólagos használata megterhelheti a szervet.
Kókuszolaj sütés-főzéshez
Mivel a kókuszzsír hőstabil, zsírsavjai akár több száz fokon is tartósak maradnak, érdemes tehát sütéshez-fűzéshez használnod. Az olívaolajat sem kell azonban kizárnod az étrendedből, de inkább hideg ételekhez, mártásokhoz ajánlott.