Gömbölyű popsi, feszes combok: 7 kitöréses gyakorlat, aminek nagyon hamar eredménye lesz

Így végezd helyesen a kitörést és variációit.

kitores-orosz-twist
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kitörést mindenki jól ismeri, hiszen ez az egyik leghatásosabb fenék- és comberősítő gyakorlat, ugyanakkor nagy terhelést ró a térdekre, ezért különösen fontos, hogy az ember helyesen végezze.

Ez az egylábas, saját testsúlyos gyakorlat egyaránt megdolgoztatja a csípőt, a hasat, a törzs izmait, a combot és a feneket, erősít, növeli az állóképességet, és kezdőknek is ideális.

Így végezd helyesen a kitörést

Állj csípőszéles terpeszbe, majd az egyik lábaddal lépj előre. Először a sarkad érje a földet. Azután ereszkedj le addig, amíg az előre lépő lábad combja párhuzamos, a szára pedig merőleges nem lesz a talajjal. A térded zárjon be 90 fokos szöget. Ha a térded egy kicsit előre csúszik. Eközben a törzsedet tartsd végig egyenesen. A térdedet röviden leérintheted a földre, azután emelkedj vissza állásba, és ismételd a gyakorlatot a másik lábaddal is. Próbáld meg lassan, és ne lendületből végezni.

Bár a kitörés a maga egyszerűségében is egy összetett és kifejezetten hatékony gyakorlat, számos változata ismert, melyek legalább ugyanolyan jók, ha nem jobbak, és beilleszthetőek mindenki edzésébe.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük