Képeken minden idők 10 legegészségesebb étele

A szakértő szerint

A mángold, a cékla vagy a káposzta rendszeres fogyasztásával meghosszabbíthatod az életedet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 150 legegészségesebb étel a világon című könyv íróját, Jonny Bowdent felkérte a New York Times, hogy állítson össze egy rövidebb listát. A neves táplálkozási szakember ezt meg is tette - a felsorolásban olyan, jellemzően könnyen beszerezhető élelmiszerek szerepelnek, amelyek nélkülözhetetlenek az egészség megőrzéséhez, illetve a betegségmegelőzéshez. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerd meg őket!

A mángold nemcsak kiváló zsírégető, de magas karotintartalma révén megóvja a szemedet a rövidlátástól.

A fekete áfonya még akkor is gazdag antioxidáns-forrás, ha esetleg mirelitként fogyasztod.

A aszalt szilva nem csupán az emésztést segíti, de antioxidánsokban is igen gazdag táplálék.

A cékla tele van folsavval, remek vasforrás, és segít a rákmegelőzésben.

Azok a szardíniakonzervek, amelyekben a halakat saját levükben vagy olívaolajban tették el, gazdag kalcium-, magnézium-, foszfor- és cinkforrások.

A káposzta keresztesvirágzatú zöldségként hatásos rákellenes táplálék.

A fahéjat ne csak a téli hónapokban fogyaszd. Remekül kordában tartja a vérnyomást és a koleszterint.

A gránátalmalé nemcsak remek antioxidáns, de a vérnyomást is csökkenti.

A kurkuma bizonyítottan gyulladásgátló és rákellenes hatású fűszernövény.

A tökmag magnézium- és ásványianyag-tartalma kiemelkedő. Fogyasztása elsősorban férfiaknak ajánlott prosztatagondok ellen.

A rákmegelőzés 7 legfontosabb szabálya

Ha szeretnéd elkerülni a daganatos betegségek kialakulását, fontos, hogy tisztában légy a megelőzés alappilléreivel.

A rákmegelőzés 7 legfontosabb szabálya

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük