Meddig jó a lefőzött kávé? Ez történik, ha utána iszod meg!
A kávé nem áll el sokáig, de vajon lefőzve meddig érdemes elfogyasztanod?
- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Bár a kávé túlzásba vitt fogyasztása számos egészségügyi problémát okozhat, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy kizárólag káros hatásai lennének a szervezetre, sőt, egyre több olyan kutatás lát napvilágot, mely ennek ellenkezőjét, vagyis jótékony hatásait bizonyítja.
A témával kapcsolatban azonban igen sok tévhit kering a köztudatban, mint ahogy annak tekintetében is, meddig lehet eltartani a kávét, meddig célszerű elfogyasztani a már lefőzött változatot, illetve mi történik, ha valaki ezt akár egy nappal vagy éppen napokkal az elkészítés után teszi meg.
Meddig érdemes meginni a kávét?
Míg a nyers kávét igen sokáig el lehet tartani anélkül, hogy állaga, illetve minősége jelentősebb mértékben romlana, a már pörkölt verzióra ez nem feltétlenül igaz, a megfelelő, légmentes csomagolás hiányában ugyanis nagyon gyorsan elveszítheti aromáját, nem beszélve a darált kávéról, melynek esetében ehhez még kevesebb idő, akár egy órán belüli időintervallum is elég lehet.
Hasonló a helyzet a lefőzött kávéval is, amellett azonban, hogy ha nem iszod meg négy-hat órán belül, aromájából is veszít, ereje is csökken, mindemellett érdemes tudni azt is, hogy az újramelegítés során a benne található értékes hatóanyagok mennyisége is alacsonyabb lesz.
Előbbiről korábban már mi is írtunk, a szakértők szerint azonban az állott kávé nemcsak kevésbé lesz egészséges, de akár kifejezetten károssá is válhat. Az eszpresszo.com szerkesztői szerint például a lefőtt, állni hagyott kávéban káros kémiai folyamatok is elindulhatnak, melyek akár rákkeltő hatásúak is lehetnek, hasonlóan az erősen odaégett ételekhez.

Perfetto, a kávészemektől az utolsó cseppig
A Dinamica Plus kávéfőző széles receptválasztékának köszönhetően minden napszakban elhozza a perfetto kávé pillanatot. Krémes cappuccino reggel, egy kis plussz energia ebéd után egy espresso társaságában, egy koffeinben gazdag hosszú kávé amikor már csak a napot szeretnéd túlélni. De’Longhi, frissen őrölt kávé minden csészében, bármelyik is legyen a kedvenced.


Promóció