8 jógapóz, ami segít a szív egészségének megőrzésében: érdemes gyakran végezni őket

A jóga segít megőrizni az erek és a szív épségét is.

jóga

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szív- és érrendszer egészségének megőrzésében a rendszeres testmozgás kulcsfontosságú, ugyanis számos olyan dolog kivédésében segíthet, ami a különböző kardiovaszkuláris kórképek kockázati tényezői között szerepel. 

A jóga kíméletes, ugyanakkor az egész testet megdolgoztató mozgásforma, ami az elcsendesedéshez, megnyugváshoz is hozzájárulhat, a stresszkezelés hatékony eszköze lehet - ez utóbbi különösen fontos szempont akkor, ha a szív- és érrendszer épségéről van szó. 

Jógapózok a szív egészségéért

Ideális esetben az ember mindennap mozog valamit, de előfordul, hogy az edzés nehezen fér bele a hétköznapokba. A jóga otthon is végezhető, és bizonyos jógapózok, ászanák különösen hasznosak a szív- és érrendszer egészsége szempontjából. Ha gyakran végzed őket, a fizikai és a mentális jóllétedhez is hozzájárulhatnak. A testmozgás egyebek mellett a vérnyomás és a magas koleszterinszint csökkentésében is segíthet. 

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

(Kiemelt kép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük