Ezek az irodák a legegészségtelenebbek
Te is ilyenben dolgozol?
Egészséged szempontjából nem mindegy, milyen az iroda felépítése, amelyben dolgozol.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elsőre sokak számára barátságosabbnak tűnhetnek a modern, egyterű irodák, hiszen közvetlenebb munkakapcsolatot tesznek lehetővé a dolgozók között. Ugyanakkor egészségügyi szempontból nem túl szerencsések.

Egy, a környezetvédelmi és egészségügyi témákkal foglalkozó Scandinavian Journal of Work című lapban megjelent kutatás szerint azok az emberek, akik egyterű irodában dolgoznak, többször betegek a hagyományos, zárt irodában dolgozókhoz képest.

Egészségtelenek az egyterű irodák

A tanulmány készítői úgy vélik, ennek oka egyfelől az, hogy az egyterű irodákban a baktériumok könnyebben terjednek.

Ugyanakkor az, hogy az ilyen, modern kialakítású irodákban 62%-kal több napot betegek a dolgozók, annak is lehet az eredménye, hogy itt jóval több munkahelyi stressznek vannak kitéve.

Kevésbé hatékony munkavégzés

Egy korábbi kutatás során - amelyet a Virginiai Állami Egyetem és az Észak-karolinai Állami Egyetem végzett el - kiderült, hogy a nyitott, egyterű irodákban kevésbé eredményes a munkavégzés. A tanulmány kimutatta, hogy a munkavállalók kevésbé motiváltak, illetve elégedetlenebbek a munkájukkal, hiányzik nekik a magánszféra.

Miután zavarhatja őket a kollégák beszélgetése, a csörgő telefonok és egyéb zajok, kevésbé lesz termékeny a munkavégzés.

Fokozott munkahelyi stressz

A dolgozókat ugyanakkor frusztrálja a tudat is, hogy a körülöttük jövő-menő kollégák bármikor ráláthatnak számítógépük képernyőjére, illetve hallhatják telefonbeszélgetéseiket. Mindennek eredményeképpen fokozottabb munkahelyi stressz jellemzi az ilyen irodákat. A baktériumok könnyebb terjedése mellett tehát emiatt is jóval egészségtelenebbek az egyterű irodák.

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Nem olcsóbb az egyterű iroda

Vagyis bár a munkáltatók úgy gondolják, csökkentik a költségeiket, ha nagytermes munkakörnyezetet alakítanak ki, a dolgozók szociális és lélektani szükségletei nem elégülnek ki az ilyen irodákban, aminek következtében romlik a teljesítményük. Ez pedig a növekvő számú megbetegedésekkel együtt a munkáltató zsebéből húzza ki pénzt.

Ezt is szeretjük