Ezek az irodák a legegészségtelenebbek

Te is ilyenben dolgozol?

Egészséged szempontjából nem mindegy, milyen az iroda felépítése, amelyben dolgozol.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elsőre sokak számára barátságosabbnak tűnhetnek a modern, egyterű irodák, hiszen közvetlenebb munkakapcsolatot tesznek lehetővé a dolgozók között. Ugyanakkor egészségügyi szempontból nem túl szerencsések.

Egy, a környezetvédelmi és egészségügyi témákkal foglalkozó Scandinavian Journal of Work című lapban megjelent kutatás szerint azok az emberek, akik egyterű irodában dolgoznak, többször betegek a hagyományos, zárt irodában dolgozókhoz képest.

Egészségtelenek az egyterű irodák

A tanulmány készítői úgy vélik, ennek oka egyfelől az, hogy az egyterű irodákban a baktériumok könnyebben terjednek.

Ugyanakkor az, hogy az ilyen, modern kialakítású irodákban 62%-kal több napot betegek a dolgozók, annak is lehet az eredménye, hogy itt jóval több munkahelyi stressznek vannak kitéve.

Kevésbé hatékony munkavégzés

Egy korábbi kutatás során - amelyet a Virginiai Állami Egyetem és az Észak-karolinai Állami Egyetem végzett el - kiderült, hogy a nyitott, egyterű irodákban kevésbé eredményes a munkavégzés. A tanulmány kimutatta, hogy a munkavállalók kevésbé motiváltak, illetve elégedetlenebbek a munkájukkal, hiányzik nekik a magánszféra.

A 10 legstresszesebb szakma 2015-ben: a tiéd is köztük van?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Miután zavarhatja őket a kollégák beszélgetése, a csörgő telefonok és egyéb zajok, kevésbé lesz termékeny a munkavégzés.

Fokozott munkahelyi stressz

A dolgozókat ugyanakkor frusztrálja a tudat is, hogy a körülöttük jövő-menő kollégák bármikor ráláthatnak számítógépük képernyőjére, illetve hallhatják telefonbeszélgetéseiket. Mindennek eredményeképpen fokozottabb munkahelyi stressz jellemzi az ilyen irodákat. A baktériumok könnyebb terjedése mellett tehát emiatt is jóval egészségtelenebbek az egyterű irodák.

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Nem olcsóbb az egyterű iroda

Vagyis bár a munkáltatók úgy gondolják, csökkentik a költségeiket, ha nagytermes munkakörnyezetet alakítanak ki, a dolgozók szociális és lélektani szükségletei nem elégülnek ki az ilyen irodákban, aminek következtében romlik a teljesítményük. Ez pedig a növekvő számú megbetegedésekkel együtt a munkáltató zsebéből húzza ki pénzt.

Ezt is szeretjük