Alvászavarok és éjszakai felébredés ellen: a pihenésben ezek az illóolajok segítenek a legjobban
Nyugodt éjszakák és kiegyensúlyozott nappalok: ezek az illatok segítenek - csak pár csepp kell belőlük a párnára.

mandarin illóolaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember életének harmadát-negyedét alvással tölti normál esetben, egy felnőttnek legalább 6 óra alvásra van szüksége, hogy fitt és koncentrált legyen napközben. Sokaknak azonban nagyon nehezen jön álom a szemére, az álmatlan éjszakákat pedig gyakran holdkóros nappalok követik.

Az álmatlanság hátterében sokszor lelki okok állnak: stressz, szorongás vagy idegeskedés miatt az emberek közel 30%-ának nem sikerül mély álomba szenderülni, ezáltal pedig napközben még tovább növekszik bennük a belső feszültség.

Illatok elalváshoz

A lelkiállapoton túl a hálószoba elrendezése, színei és bútorzata eleve nagyban befolyásolja a pihenés mértékét. Ha minden a helyén van, és az érzékszerveid közül a tapintást kielégítetted egy pihe-puha ággyal, a látást pedig nyugtató, harmonikus színekkel, már csak a szaglás marad: ezek az illatok segítik az elalvást. Illatzsákban, párologtatón keresztül vagy pár csepp illóolajat az ágyneműre cseppentve is használhatod őket. Mindegyik nyugtatólag hat az idegekre, segítenek lecsendesíteni az elmét, ezzel segítve az elalvást.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük