Így lesz kerek, formás popsid 3 hét alatt

3 narancsbőrgyilkos tornagyakorlat

Szabadulj meg a bőrödet elcsúfító göröngyöktől egyszerűen!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A női rémálmok megtestesítője, vagyis a narancsbőr sajnos nem kímél senkit. Annak ellenére, hogy a boltok polcai roskadoznak a különböző bőrfeszesítő ellenszerektől, sajnos sokak életét megkeserítik az apró kis göröngyök a fenék, a comb és a csípő területén.

A bőr göröngyösségét és lyukacsosságát az okozza, hogy a zsír megkapaszkodik a bőr alatt, és itt tárolódnak a zsírsejtek. Ezektől megszabadulni ugyan nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Életmódváltással és a kezdetben kínkeservesnek tűnő tornával akár már három hét elteltével búcsút inthetsz nekik.

Térdnyújtás oldalra

Helyezkedj el négykézláb a talajon, térdeid csípőszélességű terpeszben legyenek, a karod a vállad alatt, a könyöködet nyújtsd ki, de ne feszítsd túl. Húzd be a hasadat, a fenekedet szorítsd össze. Behajlított térddel emeld oldalra a jobb lábad, miközben a medencéd párhuzamos marad a padlóval.

Mozdulatlan csípővel egyenesítsd ki a térded, a bokádat tartsd lefeszítve. Finoman forgasd csípőből a lábad, először úgy, hogy a talpad a mennyezet felé forduljon, aztán úgy, hogy a padló felé mutasson. Ez a forgatás nagyon hatékonyan megnyújtja a combizmokat. Ismételd egy a nyújtást és a forgatást visszafeszített, majd újra lefeszített bokával. Térj vissza az oldalra megemelt és behajlított térd helyzetébe, utána pedig a kiinduló helyzetbe. Ötször ismételd meg a gyakorlatot jobb, illetve bal lábbal.

Térdemelés csípőmagasságba

Helyezkedj el négykézláb a talajon, a térdeid csípő szélességű terpeszben legyenek, a könyököd maradjon kinyújtva. Szorítsd össze a feneked, és húzd be a hasad is. A hátad és a nyakad legyen egyenesen kinyújtva.

Emeld hátra derékszögben a behajlított jobb lábadat úgy, hogy a tested egyenes vonalat írjon le a fejedtől a térdedig, a lábujjad mutasson a mennyezet felé. A mozdulatot tartsd ki, amíg ötig számolsz. Feszítsd vissza a bokádat, és sarokkal emeld a mennyezet felé. Maradj így, amíg ötig számolsz, majd a lábujjad fordítsd a mennyezet felé, és számolj ismét ötig. Ezután ismételd meg a gyakorlatot lefeszített lábujjakkal, végül végezd el a mozdulatsort a bal lábaddal is.

Tornával a feszes formákért

Ha a narancsbőr mellett a kilóktól is megszabadulnál, válassz olyan sportágat, amely mindkét gondodat megoldja, mint például a Boot Camp.

Emelés vízszintesen

Feküdj a jobb oldaladra a padlón, a fejed legyen a gyakorlat során a jobb karodon. A fejed, a jobb könyököd, a jobb vállad, a csípőd és a jobb bokád egyenes vonalat kell, hogy alkosson a gyakorlat közben.

Hajlítsd be a bal lábadat úgy, hogy a bal talpadat a csípőd elé, a padlóra helyezed. Feszítsd vissza a jobb bokádat, és lassan emeld fel a jobb lábadat olyan magasra, amilyen magasra csak tudod. A térded maradjon egyenes, nyújtózz a sarkaddal, mintha próbálnád megérinteni jobb talpaddal a szobád egyik falát. A másik fal felé nyújtózz a jobb kezeddel.

Felemelve tartsd a jobb lábad, és előrenéző térddel fordítsd a padlóval párhuzamos helyzetbe. Számolj ötig, azután feszítsd le a bokádat, majd ismét számolj ötig, és visszafeszített bokával ismételd meg a mozdulatot. Végül lassan engedd a jobb lábad a padlóra, összepontosíts a combod belső felének izmaira.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kezdetben ötször végezd a gyakorlatsort, majd időről időre emeld a számot. Ha már eléggé megerősödtél, akkor akár fél-két kilogrammos súlyzót is tehetsz a bokádra.

Cikkünk megírásában Karen Burke Feszes combok - Gyakorlatok és receptek a narancsbőr eltüntetésére című könyv segített, mely a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük