Így lesz kerek, formás popsid 3 hét alatt

3 narancsbőrgyilkos tornagyakorlat

Szabadulj meg a bőrödet elcsúfító göröngyöktől egyszerűen!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A női rémálmok megtestesítője, vagyis a narancsbőr sajnos nem kímél senkit. Annak ellenére, hogy a boltok polcai roskadoznak a különböző bőrfeszesítő ellenszerektől, sajnos sokak életét megkeserítik az apró kis göröngyök a fenék, a comb és a csípő területén.

A bőr göröngyösségét és lyukacsosságát az okozza, hogy a zsír megkapaszkodik a bőr alatt, és itt tárolódnak a zsírsejtek. Ezektől megszabadulni ugyan nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Életmódváltással és a kezdetben kínkeservesnek tűnő tornával akár már három hét elteltével búcsút inthetsz nekik.

Térdnyújtás oldalra

Helyezkedj el négykézláb a talajon, térdeid csípőszélességű terpeszben legyenek, a karod a vállad alatt, a könyöködet nyújtsd ki, de ne feszítsd túl. Húzd be a hasadat, a fenekedet szorítsd össze. Behajlított térddel emeld oldalra a jobb lábad, miközben a medencéd párhuzamos marad a padlóval.

Mozdulatlan csípővel egyenesítsd ki a térded, a bokádat tartsd lefeszítve. Finoman forgasd csípőből a lábad, először úgy, hogy a talpad a mennyezet felé forduljon, aztán úgy, hogy a padló felé mutasson. Ez a forgatás nagyon hatékonyan megnyújtja a combizmokat. Ismételd egy a nyújtást és a forgatást visszafeszített, majd újra lefeszített bokával. Térj vissza az oldalra megemelt és behajlított térd helyzetébe, utána pedig a kiinduló helyzetbe. Ötször ismételd meg a gyakorlatot jobb, illetve bal lábbal.

Térdemelés csípőmagasságba

Helyezkedj el négykézláb a talajon, a térdeid csípő szélességű terpeszben legyenek, a könyököd maradjon kinyújtva. Szorítsd össze a feneked, és húzd be a hasad is. A hátad és a nyakad legyen egyenesen kinyújtva.

Emeld hátra derékszögben a behajlított jobb lábadat úgy, hogy a tested egyenes vonalat írjon le a fejedtől a térdedig, a lábujjad mutasson a mennyezet felé. A mozdulatot tartsd ki, amíg ötig számolsz. Feszítsd vissza a bokádat, és sarokkal emeld a mennyezet felé. Maradj így, amíg ötig számolsz, majd a lábujjad fordítsd a mennyezet felé, és számolj ismét ötig. Ezután ismételd meg a gyakorlatot lefeszített lábujjakkal, végül végezd el a mozdulatsort a bal lábaddal is.

Tornával a feszes formákért

Ha a narancsbőr mellett a kilóktól is megszabadulnál, válassz olyan sportágat, amely mindkét gondodat megoldja, mint például a Boot Camp.

Emelés vízszintesen

Feküdj a jobb oldaladra a padlón, a fejed legyen a gyakorlat során a jobb karodon. A fejed, a jobb könyököd, a jobb vállad, a csípőd és a jobb bokád egyenes vonalat kell, hogy alkosson a gyakorlat közben.

Hajlítsd be a bal lábadat úgy, hogy a bal talpadat a csípőd elé, a padlóra helyezed. Feszítsd vissza a jobb bokádat, és lassan emeld fel a jobb lábadat olyan magasra, amilyen magasra csak tudod. A térded maradjon egyenes, nyújtózz a sarkaddal, mintha próbálnád megérinteni jobb talpaddal a szobád egyik falát. A másik fal felé nyújtózz a jobb kezeddel.

Felemelve tartsd a jobb lábad, és előrenéző térddel fordítsd a padlóval párhuzamos helyzetbe. Számolj ötig, azután feszítsd le a bokádat, majd ismét számolj ötig, és visszafeszített bokával ismételd meg a mozdulatot. Végül lassan engedd a jobb lábad a padlóra, összepontosíts a combod belső felének izmaira.

Kezdetben ötször végezd a gyakorlatsort, majd időről időre emeld a számot. Ha már eléggé megerősödtél, akkor akár fél-két kilogrammos súlyzót is tehetsz a bokádra.

Cikkünk megírásában Karen Burke Feszes combok - Gyakorlatok és receptek a narancsbőr eltüntetésére című könyv segített, mely a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük