Extrahatékony edzésterv, ami 3 hét alatt feszesít - A formás popsiért és combokért

Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan hozd csúcsformába magad.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A narancsbőr sok nő rémálma, de fölösleges pánikba esned, ha apró gödröcskéket veszel észre a combodon vagy a fenekeden. A narancsbőr nem valami ördögtől való átok, egyszerűen a lelassult zsíranyagcsere és a kötőszövetek meglazulásának eredménye.

Célirányos testmozgással, ami fokozza az érintett területek vérellátását, valamint rostokban gazdag étrenddel, amely serkenti az anyagcserét és a méregtelenítést, visszafordíthatod a folyamatot.

Kevés zsír, semmi cukor

Nagyjából így lehetne összefoglalni a narancsbőrgyilkos táplálkozás lényegét. A friss zöldségek és gyümölcsök, valamint a sok folyadék serkenti az emésztést, jótékony hatással van az anyagcserére és a kiválasztó folyamatokra, így a méreganyagok és a megrekedt víz távoznak a kötőszövetekből, ami az első lépés a narancsbőr felszámolása felé. A narancsbőrgyilkos étrend mellé igyál meg minden nap legalább két liter vizet is.

Mintanap

Reggeli: két főtt tojás, egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, egy paprika, egy bögre zöld tea.
Tízórai: egy alma.
Ebéd: 15 dkg grillezett csirkemell, egy bögre párolt spárga.
Uzsonna: fél grépfrút.
Vacsora: egy bögre cikóriasaláta.

Feszesítő mozgás

A narancsbőr eltüntetéséhez a legideálisabbak a vérkeringés-fokozó, lazító-nyújtó gyakorlatok, melyek jó hatással vannak a kötőszövetekre, ugyanakkor a gödröcskéket okozó zsírpárnákat is elégetik.

Achilles-gyakorlat

Tedd a talpad egy lépcső vagy egy vaskos könyv szélére úgy, hogy a sarkad lelógjon róla. Összeszorított fenékkel állj egyenesen, és feszítsd meg a hasizmaidat is. Legalább 20 másodpercig tartsd meg a nyújtást. Összpontosíts arra, hogy a vádlidat és a combodat is megfeszítsd, szorítsd össze a feneked és húzd be a hasad. Engedd le a jobb sarkad a másik lábad ujjai mellé, és emelkedj a bal lábadon lábujjhegyre. Ezután engedd le a bal sarkad a jobb lábad mellé, és a jobb lábadon emelkedj magasra.

Ha valamiben meg tudsz kapaszkodni, akkor mindkét lábaddal egyszerre is válthatsz helyzetet. Először azt ismételd el háromszor, hogy a bal lábadon emelkedsz, majd ugyanezt végezd el a jobb lábaddal is. Ezután ismételd meg, hogy leengeded mindkét sarkad. Fokozatosan növeld tízre a lábemeléseket. Napjában ötször, nagy szünetet tartva közben, végezd el a gyakorlatot. Ez a gyakorlat nemcsak azért hasznos, mert nyújtja a magas sarkú cipők viselése miatt megrövidült Achilles-inat, hanem azért is, mert karcsúsítja a comb és a fenék körvonalát.

Labdaszorítás

Ez az egyik leghatásosabb gyakorlat, ami a combod belső felét erősíti és feszesíti. A legjobb hozzá egy 10-15 centméter átmérőjű, összenyomható labda. Ülj le egyenes háttal egy székre, majd tedd a labdát a térdeid közé, és nyomd össze a combjaid belső felével. Olyan erősen nyomd össze a labdát, amennyire csak tudod - ha jól csinálod, érezned kell, ahogy megfeszülnek az izmok a combod belső felében. Szorítsd addig a labdát, amíg lassan elszámolsz tízig, majd lazítsd el a lábizmaidat, de a labda maradjon a térded között. Ismételd meg háromszor a gyakorlatot.

Lábemelés

Ülj le a földre, a lábad nyújtsd ki egyenesen magad elé, a bokád feszítsd le a talajhoz. Emeld fel a jobb lábad, és két kézzel fogd meg a bokád, a bal lábad közben maradjon nyújtva a padlón. Lassan húzd a jobb lábad a vállad felé, közben a kinyújtott lábad maradjon a talajon, egyenesen. Összpontosíts a hátad és a combod nyújtására.

Feszítsd vissza mindkét bokád, és maradj így, amíg ötig számolsz. Ezután feszítsd magad felé a bokád, ismét számolj ötig, majd lassan tedd le a jobb lábad. Ismételd meg a gyakorlatot bal lábbal is. Végezd el a gyakorlatot naponta háromszor.

Cikkünk megírásában Karen Burke Feszes combok című könyve segített, mely a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük