Így egyél többet kevesebb kalóriából: ugyanolyan finom marad, csak nem hizlal

Az alábbi kalóriaspóroló trükkök segítségével úgy ehet lényegesen többet az ember, hogy közben csökkenti a kalóriabevitelt.

cover-ok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán az egyik legnehezebb dolog az életmódváltásban az, hogy az addig rendszeresen fogyasztott, kevésbé egészséges, esetleg túl zsíros ételeket milyen egészségesebb alternatívákra cseréld, hogy azok kalóriában sokkal kevesebbet mutassanak.

A fogyás alapja a kalóriadeficit, ennek lényege, hogy kevesebb kalóriát kell bevinned a nap folyamán a szervezetedbe, mint amennyit elégetsz. Heti fél-egy kiló fogyáshoz heti 3500, azaz napi 500 kalóriányi deficitre van szükség a szakértők szerint. Ennek a hiánynak egy részét testmozgásból fedezheted, másik részét viszont a kalóriák megszorításával érheted el.

Kalóriaspórolási trükkök

Téves azt gondolni, hogy kalóriákat csak úgy spórolhat meg az ember, ha közben lecsökkenti az elfogyasztott mennyiséget is. Ezzel valóban kevesebb energiát juttatsz a szervezetedbe, ugyanakkor a pici adagok miatt hamar rád törhet a farkaséhség. Olyan élelmiszereket érdemes inkább választani, amelyeknek alacsony az energiasűrűsége - ez azt jelenti, hány kalória van egy adott súlyú ételben. Az alacsony kalóriasűrűségű étrend - ami nagyjából 150 kalóriát jelent 100 grammnyi élelmiszerben - általában ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, magasabb a víz- és rosttartalma, és kevesebb zsírt tartalmaz. Az eredmény egy alacsonyabb kalóriatartalmú, mégis nagyobb mennyiségű fogás lesz, a nap végén pedig egyszerűen többet ehetsz ezekből az ételekből, és még fogysz is tőlük.

Az alábbi kalóriaspóroló trükkök segítségével úgy ehetsz lényegesen többet, hogy közben csökkented a kalóriabevitelt. Elég ehhez egy-két alapanyagot cserélni, esetleg a hozzávalók arányán változtatni.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük