Szupererős gyógynövények puffadás és székletzavarok ellen: IBS esetén is ajánlottak

Néhány erős gyógynövény a bélprobléma kínzó tüneteit is enyhíti.

Gyógynövények IBS ellen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az irritábilisbél-szindróma egy nem szervi eredetű bélprobléma, amelyre éppen ezért csak tüneteiből, illetve más bélrendszeri eredetű betegségek kizárása útján következtetnek az orvosok: puffadással, hasi görcsökkel, székrekedéssel vagy hasmenéssel is járhat. 

A kínzó tüneteket bizonyos életmódbeli tényezők felerősítik, így a stressz, a helytelen étkezés, de az alvás- és a mozgáshiány is. Ennek megfelelően az életmód megváltoztatásával némiképp enyhíthetők a panaszok, de a természet patikája is kisegíthet gond esetén.

Gyógynövények az IBS tüneteire

A puffadást, a hasfájást és a székletzavarokat a gyógynövények erejével is lehet csillapítani, vagy akár a tünetek megelőzésére is érdemes őket fogyasztani.

Súlyos, nem múló panaszok esetén azonban nem elegendő a gyógynövénykúra: ilyenkor feltétlenül fel kell keresni egy gasztroenterológus szakorvost, aki utánajárhat a probléma gyökerének.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük