Szupererős gyógynövények puffadás és székletzavarok ellen: IBS esetén is ajánlottak
Néhány erős gyógynövény a bélprobléma kínzó tüneteit is enyhíti.

zsalya-tea
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az irritábilisbél-szindróma egy nem szervi eredetű bélprobléma, amelyre éppen ezért csak tüneteiből, illetve más bélrendszeri eredetű betegségek kizárása útján következtetnek az orvosok: puffadással, hasi görcsökkel, székrekedéssel vagy hasmenéssel is járhat. 

A kínzó tüneteket bizonyos életmódbeli tényezők felerősítik, így a stressz, a helytelen étkezés, de az alvás- és a mozgáshiány is. Ennek megfelelően az életmód megváltoztatásával némiképp enyhíthetők a panaszok, de a természet patikája is kisegíthet gond esetén.

Gyógynövények az IBS tüneteire

A puffadást, a hasfájást és a székletzavarokat a gyógynövények erejével is lehet csillapítani, vagy akár a tünetek megelőzésére is érdemes őket fogyasztani.

Súlyos, nem múló panaszok esetén azonban nem elegendő a gyógynövénykúra: ilyenkor feltétlenül fel kell keresni egy gasztroenterológus szakorvost, aki utánajárhat a probléma gyökerének.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük