Hol szerezhetsz be helyi terméket biztonságosan? A Nébih összegyűjtötte címek szerint

A helyi termelőket ajánlja a Nébih a bevásárláshoz.

termeloi zoldseg uveghaz

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldség, a tejtermékek és a húsáruk sokszor hatalmas távolságot tesznek meg, míg a hipermarketek polcaira kerülnek, és sajnos számos alkalommal találkozhat az ember olyan importárukkal is, amelyek pedig akár a közelben is beszerezhetők lennének.

Azonban sokan talán nincsenek is tisztában azzal, hogy néhány utcányira vagy pár településnyire a lakásuktól is garantáltan jó minőségű árut vásárolhatnának a megbízható helyi termelőktől.

Helyi termelők listája

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, azaz a Nébih pontosan ebben segít a vásárlásra készülőknek: egy kereshető adatbázist alakítottak ki, amellyel az a céljuk, hogy összekössék a vásárló lakosságot a termelőkkel és a közeli szolgáltatókkal.

Ha az éléskamrát feltöltenéd finom és egészséges, szezonális termékekkel, az oldalukon közzétett, kereshető listának nagy hasznát veheted.

A Nébih-adatbázisban rábökhet a térképre, vagy címre kereshet az ember: akár megyére vagy településre is, kilistázva így a hozzá legközelebb eső vagy akár azonos településen bejegyzett termelőket: ezzel egyrészt időt spórolhat meg a vásárláson, biztonságos forrásból származó, friss árut vihet haza, továbbá pénzével támogatja is a helyi termékek előállítóit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A minden munkanapon 8 és 10 óra között frissülő adatbázisban szerepel a termelő vagy a cég neve, címe, elérhetőségei, ellenőrizhető azonosítószáma - egyéni vállalkozói igazolványszáma, FELIR-, illetve őstermelői száma -, az általa kínált áruk típusai, továbbá azt is feltüntetik a listában, hogy vállal-e házhoz szállítást. Ennek feltételeiről a megadott elérhetőségeken érdeklődhetnek a vásárlók.

Zöldségektől a lekváron át a mézig

A lista ugyan még nem teljes, de folyamatosan bővül, számos őstermelőtől szerezhető be így szezonális zöldség és gyümölcs, tejtermék, húsáru, de akár lekvár, befőttek, savanyúságok, méz, virágok, palánták vagy akár borok is. 

Ha közvetlenül a településeden nem találsz megfelelő kínálatot, érdemes több településre vagy a megyére is rákeresni: Budapest esetében például jóval több terméket érhetsz el Pest megyét is kilistázva, és a termelők közül több vállal szállítást a fővárosba is, egy kis otthoni böngészést biztosan megér, hogy az asztalra - jó tapasztalatok esetén akár hosszú távon is - megbízható, finom termék kerüljön.

Pékségek, ahol kovásszal készül a kenyér

A fővárosban már sok olyan pékség van, ahol jó minőségű, kovásszal készült kenyeret kaphatsz.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük