Csökkenti a gyulladást és a koleszterinszintet is: 9 jótékony hatású étel a sokoldalú gyömbérrel
A karakteres ízű fűszernövényt nem csak teához érdemes felhasználni.

gyömbér
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyömbért talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen nem egy távoli különlegesség, hanem itthon is jól ismert fűszer- és gyógynövény.

A gyömbér légúti betegségek és megfázás ellen kiváló, de az emésztőrendszert is hatékonyan támogatja. Hatóanyagai beindítják az anyagcsere-folyamatokat a gyomorban, csökkentik a puffadást, a hasi görcsöket és a hányingert is, nem véletlen, hogy a fogyókúrában is előszeretettel használják.

Finom fogások gyömbérrel

A legtöbb esetben csak teában vagy magában, esetleg mézzel fogyasztják a gyömbért, pedig finom, karakteres íze és az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt érdemes sokkal többször, és változatosabban fogyasztani. A légúti panaszokra és emésztésre gyakorolt jótékony hatásai mellett ráadásul a koleszterinszintet is csökkenti, szívvédő és rákmegelőző tulajdonságokkal is bír, és a vércukorszintet is optimális szinten tartja, növeli az inzulin hatékonyságát.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük