Csökkenti a gyulladást és a koleszterinszintet is: 9 jótékony hatású étel a sokoldalú gyömbérrel

A karakteres ízű fűszernövényt nem csak teához érdemes felhasználni.

gyömbér

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyömbért talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen nem egy távoli különlegesség, hanem itthon is jól ismert fűszer- és gyógynövény.

A gyömbér légúti betegségek és megfázás ellen kiváló, de az emésztőrendszert is hatékonyan támogatja. Hatóanyagai beindítják az anyagcsere-folyamatokat a gyomorban, csökkentik a puffadást, a hasi görcsöket és a hányingert is, nem véletlen, hogy a fogyókúrában is előszeretettel használják.

Finom fogások gyömbérrel

A legtöbb esetben csak teában vagy magában, esetleg mézzel fogyasztják a gyömbért, pedig finom, karakteres íze és az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt érdemes sokkal többször, és változatosabban fogyasztani. A légúti panaszokra és emésztésre gyakorolt jótékony hatásai mellett ráadásul a koleszterinszintet is csökkenti, szívvédő és rákmegelőző tulajdonságokkal is bír, és a vércukorszintet is optimális szinten tartja, növeli az inzulin hatékonyságát.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük