10 gyógynövénytea női bajokra: rendezik a ciklust, csökkentik a menstruációs fájdalmat
A menstruációs panaszok és a stressz ellen gyógynövényteákkal is fel lehet venni a harcot.

cickafark1
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyógynövényeknek számos felhasználási módja létezik. A legkellemesebb talán az, hogy hideg vagy meleg teaként is fogyaszthatók.

Szárított gyümölcsökből, virágokból, növények leveleiből, fűszer- és gyógynövényekből is készíthetők a gyógyteák. Ízben és hatásban is rendkívül változatosak, mindenki megtalálhatja közöttük a kedvére valót - habár nem mindig a legfinomabbak bizonyulnak a leghatásosabbaknak is. 

Gyógynövényteák a női egészség szolgálatában

A menstruáció körüli és közbeni fájdalommal, emésztési zavarokkal, hangulatingadozásokkal, alvásproblémákkal rengeteg nőnek meggyűlik a baja. Sokan természetes úton szeretnének megszabadulni a kellemetlen tünetektől. A megfelelő étrend és a rendszeres mozgás mellett a gyógynövényteák is támogathatják a hormonháztartás normalizálását, oldhatják a görcsöket. Ráadásul a teafogyasztás egy rituálé, amely segít a lelassulásban is. Ugyanakkor például a termékenységi problémák, menstruációs zavarok miatt orvosi kezelés alatt álló hölgyeknek az endokrinológussal, nőgyógyásszal is egyeztetniük kell teaválasztásukat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük