10 gyógynövénytea női bajokra: rendezik a ciklust, csökkentik a menstruációs fájdalmat

A menstruációs panaszok és a stressz ellen gyógynövényteákkal is fel lehet venni a harcot.

cickafark1

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyógynövényeknek számos felhasználási módja létezik. A legkellemesebb talán az, hogy hideg vagy meleg teaként is fogyaszthatók.

Szárított gyümölcsökből, virágokból, növények leveleiből, fűszer- és gyógynövényekből is készíthetők a gyógyteák. Ízben és hatásban is rendkívül változatosak, mindenki megtalálhatja közöttük a kedvére valót - habár nem mindig a legfinomabbak bizonyulnak a leghatásosabbaknak is. 

Gyógynövényteák a női egészség szolgálatában

A menstruáció körüli és közbeni fájdalommal, emésztési zavarokkal, hangulatingadozásokkal, alvásproblémákkal rengeteg nőnek meggyűlik a baja. Sokan természetes úton szeretnének megszabadulni a kellemetlen tünetektől. A megfelelő étrend és a rendszeres mozgás mellett a gyógynövényteák is támogathatják a hormonháztartás normalizálását, oldhatják a görcsöket. Ráadásul a teafogyasztás egy rituálé, amely segít a lelassulásban is. Ugyanakkor például a termékenységi problémák, menstruációs zavarok miatt orvosi kezelés alatt álló hölgyeknek az endokrinológussal, nőgyógyásszal is egyeztetniük kell teaválasztásukat.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük