Lelki problémák okozta daganatok
A lelki problémák abban az esetben fizikalizálódnak, ha a bajokat nem sikerült megoldanod, és hosszú távon nyomasztanak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lelki fájdalmak gyakorta testi szinten hívják fel magukra a figyelmet – vallja a pszichoszomatika, a fizikai tünetek lélektani hátterével foglalkozó tudomány. A tapasztalatok szerint a női daganatok hátterében elsősorban a megbántottság feldolgozatlan érzése állhat.


A lelki problémák abban az esetben fizikalizálódnak, azaz jelennek meg testi tünetekként, ha a bajokat nem sikerült megoldani, és hosszú távon, vagy időről időre visszatérően nehézséget okoznak, nyomasztanak.

Puccs után hatalomátvétel

A daganat keletkezése általánosságban a sejtek „lázadását” szimbolizálja, amikor azok kikerülnek a központi irányítás alól, és a szervezet ezt nem képes kontrollálni. A folyamat hasonló egy „puccshelyzet”-hez, amikor is a probléma kezd elhatalmasodni, és az embert folyamatosan fenyegeti. Kiharcolja magának, hogy foglalkozzanak vele, és az érintettet letéríti központi gondolati síkjáról.

A daganatos sejtek önálló életre kelnek, és amennyiben nem sikerül megoldani a kiváltó okot, elburjánozhatnak, legrosszabb esetben átvehetik a hatalmat akár az egész szervezet felett. A probléma súlyossága a lelki fájdalommal arányosan komolyodik, tehát az elváltozás mérete, típusa – ciszta, mióma, jó- vagy rosszindulatú daganat –, komplikáltsága ennek függvényében alakul ki.

A műtéti beavatkozások mindig lehetőséget jelentenek a betegnek, hogy újragondolja életét, bizonyos élethelyzeteit, és sokat segítenek az okozat, azaz a fizikai tünetek megszüntetésében.

Fontos! Az okot a lélekben kell megoldani, annak érdekében, hogy a gyógyulás tartós legyen, és újra a központi irányítás kerüljön hatalomra.

Elmeszesedett, azaz megoldott problémák

A mell lágy szöveteiben keletkezett kemény becsomósodások jelzik a felszín alatti sérelmeket. Gyakran tapasztalható, hogy a nehézségek megoldása, kibeszélése és az ezzel járó megkönnyebbülés következtében a kialakult elváltozás elmeszesedik – szimbolizálva, hogy a probléma idejétmúlttá vált –, megszűnik a vérellátása, és nem okoz több gondot. Ezeket az elváltozásokat gyakran már csak utólagos mammográfiai vagy ultrahangos vizsgálaton lehet észrevenni.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Kígyót melengetsz a kebleden

A pszichoszomatika szerint a női daganatok kialakulása elsősorban a megbántottság, a sértettség állandósult vagy visszatérő érzésével van összefüggésben. Az pedig, hogy az elváltozás az emlőben vagy a medencetájéki női szervek melyikében alakul ki, attól függ, hogy milyen típusú sérelem éri az illetőt.

A női mell elsősorban az anyai táplálás képességének és a nőiességen belül az érzékiségnek a szimbóluma. Ezért aztán megbetegedése többnyire gyermekedtől – akit szoptattál –, édesanyádtól – akinek az emlőin felnőttél –, vagy társadtól – akivel az érzékiséget megélheted –, illetve a rajtuk keresztül elszenvedett vélt vagy valós lelki fájdalommal lehet összefüggésben.

  • A mellben elváltozást idézhet elő például, ha valaki tudat alatt teherként éli meg az anyaságot, vagy túlságosan megviseli, amikor a gyermeke kirepül otthonról, illetve házasságot köt, és saját családot alapít.
  • Ugyanilyen problémát okozhat egy folyamatosan fennálló, megoldhatatlannak tűnő nehézség – ami lehet akár betegség vagy kapcsolati gond – valamelyik szülővel.
  • Hasonló helyzetet teremthet az is, ha egy nőt a partnere részéről konkrét sérelem ér a mellével kapcsolatban. Például, ha a férj gyakran hangoztatja, hogy a nagy mellű nőket szereti, az illetőnek pedig kicsi a melle.
  • Az önvád is eredményezhet bonyodalmakat, például olyan esetben, ha a nő nem tudja elfogadni, hogy a menopauza következtében megereszkednek a mellei, és ezért képes ostorozni, adott esetben megbetegíteni magát.

Aki a keblén dédelget egy problémát, és azt nem sikerül megoldania, szimbolikusan kifejezve „kígyót melenget a keblén”, ami előbb-utóbb meg is marhatja! Minden olyan probléma, amit túlságosan mellre szívsz, általában mell körüli betegségekben – emlő, tüdő, szív – mutatkozik meg.

A nemi szerv betegségeinek üzenete

A kismedencei női nemi szervek elsősorban az anyaság, a nőiesség, a szexuális örömök szimbólumai. Az itt jelentkező elváltozások kialakulásának lelki oka – a mellhez hasonlóan – az érintett életterületeken keletkezett pszichés sérülésekben kereshető.

  • Aki például nem élvezi a szexuális együttléteket, de erről nem mer elég nyíltan beszélni, vagy e téren megaláztatás, visszautasítás éri, annál kialakulhatnak nőgyógyászati problémák, daganatok is.
  • A különféle nőgyógyászati betegségek egyébként – hangsúlyozni kell, hogy nem tudatosan – „nagyon jó” lehetőséget adnak az érintett számára, hogy az esetlegesen nem kívánt partnerét időszakosan távol tarthassa magától. Ez a helyzet a különféle fertőzések – melyek korlátozzák a szexuális együttléteket – esetében is fennáll.
  • Amikor egy nő nem tud teherbe esni, vagy elveszti gyermekét – utóbbi érzés jelentkezhet válás esetén is, amikor a másik félnél marad a gyerek –, előfordulhat, hogy a szervezet létrehoz a méhében valamit – cisztát, miómát, daganatot –, szimbolizálva méhe gyümölcsét, mely ilyen helyzetekben bizony keserű.

Fontos! Bármilyen elváltozás alakul ki a nemi szervek tájékán, az felhívja az adott területre a figyelmet, hogy foglalkozni kell vele, illetve azzal a pszichés problémával, ami a betegség kialakulásával összefüggésben van!

Ha szívesen olvasnál életmódról, egészségről, fogyókúrákról, érdekel a wellness világa, itt az ideje, hogy megvásárold az Ideál Magazin augusztusi számát. Ízelítő a tartalomból:

Wellness-kismamáknak
Aszpartám-titkok
Vágykeltők
Potenciazavar – a jéghegy csúcsa
Volt visszér – nincs visszér!
Rettegett vetélés
Gyomorsav és csonttörés
Életmentő citológia

Olvass bele a legfrissebb szám tartalmába:
Ideál Magazin 2007. augusztus »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük