Napi 20 perc, és eltűnik a felesleges zsír: az EMOM-edzéshez semmilyen eszköz nem kell

20 perces mintaterv Every Minute on the Minute jellegű intervall edzéshez.

guggolas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokkal könnyebb úgy az edzés, ha az ember verseng valamivel vagy valakivel: egy másik emberrel, önmagával vagy az idővel. Ettől olyan szórakoztató és érdekes az EMOM jellegű edzés is.

Az EMOM az angol Every Minute on the Minute kifejezés rövidítése. A név az edzés jellegére utal, melyben minden gyakorlatot egy percig kell végezni teljes erőbedobással, majd a következő perc kezdetekor új gyakorlatra kell váltani. 

20 perces edzésterv

Mint minden intervallum jellegű, szakaszos edzés, az EMOM is különösen hatékonyan égeti a kalóriákat, és szinte minden sportra készíthető belőle edzésterv. Az itt szereplő gyakorlatsorozat kifejezetten olyan, amit bárki elvégezhet otthon is, mert nem kell hozzá semmilyen eszköz.

felules

A gyakorlatok

  • Kitörés váltott lábbal: figyelj oda, hogy a gyakorlatot szépen csináld, akkor is, ha próbálsz gyors lenni. A térdeid derékszöget zárjanak be.
  • Guggolás.
  • Fekvőtámasz: ugyanaz igaz itt is, fontos, hogy szépen csináld. Ha nem megy a rendes fekvőtámasz, csinálhatod úgy is, hogy leteszed a térdedet.
  • 1 perc pihenés.
  • Zsugorfelülés: csak a lapockádat emeld el a földtől, közben a kezed legyen tarkón.
  • Lábemelés: figyelj, hogy ne lendítsd a lábadat, és a gyakorlat közben a sarkad ne érjen le a földre.
  • Superman: fordulj hasra, és egyszerre emeld fel a végtagjaidat. Ez a gyakorlat remekül dolgoztatja a hátat.
  • Plank vállérintéssel: tartsd ki a plank pózt, amíg tudod, közben a karodat emeld fel, és érintsd meg vele az ellentétes válladat. Egyszer az egyik, egyszer a másik oldalra.
  • 1 perc pihenés.
  • Négyütemű fekvőtámasz.

A gyakorlatokat annyiszor kell megcsinálni, ahányszor csak tudod az egy perc során. Négy teljes erőbedobással végzett sorozatot 60 másodperc pihenés követ. Amikor a gyakorlatok végére értél, ismételd meg az egész sorozatot újra. Ha több héten keresztül mindennap végigcsinálod ezt a gyakorlatsort, látványos javulást érzékelhetsz a teljesítményedben. Érdemes felírni, melyik gyakorlatból mennyi sikerült első nap, és mennyi sikerül két hét múlva.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Így lehet formás a tested edzőterem nélkül

Napi húsz perc mozgás a tudósok szerint is elegendő ahhoz, hogy megőrizhesd az egészségedet. Azonban az egyáltalán nem mindegy, hogy mivel töltöd azt a húsz percet. Jó megoldás lehet a fenti EMOM jellegű edzés, de az alábbi gyakorlatsor is remekül átmozgatja az egész testet, és otthon is könnyedén elvégezhető mindennap.

A képek forrása: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük