8 élelmiszer, ami erőteljesen puffaszt: apró változtatások csökkenthetik a panaszt

Nem csak a babbal érdemes vigyázni, ha valaki gyakran szenved puffadástól.

GettyImages-1386523132
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Időről időre mindenki tapasztalhat puffadást az étkezések után. A leggyakoribb ok, hogy az elfogyasztott ételek és italok miatt túl sok gáz gyűlik fel a bélrendszerben.

Egyes élelmiszerek - különösen az érzékenyebbeknél - kifejezetten kellemetlen puffadáshoz, gázképződéshez vezethetnek. Az étrend megváltoztatása, a legproblémásabb táplálékok kerülése, más elkészítési eljárások kipróbálása enyhíthet a panaszon.

Élelmiszerek, amik puffasztanak

A puffadás valószínűségét fokozza a gyors étkezés és a dohányzás is. Sokan a menstruáció alatt is szembesülnek a kellemetlenséggel. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a panasz krónikussá válik, egészségügyi probléma is állhat a háttérben. A puffadást okozó kórképekhez tartoznak a gyulladásos bélbetegségek, az irritábilisbél-szindróma, a különböző ételintoleranciák és egyes nőgyógyászati daganatok is. A kivizsgálás ilyen esetben tehát elengedhetetlen.

A következő élelmiszerek fogyasztása gyakran vezet puffadáshoz, érdemes tehát különös figyelmet fordítaniuk rá a panaszra hajlamosaknak. Apróbb változtatások segíthetnek, így a mennyiség csökkentése, az adott élelmiszer helyettesítése vagy feldolgozása.

Természetes módszerekkel szabadulnál meg a puffadástól?

Szerencsére vannak olyan módszerek, amelyek segíthetnek a puffadás megszüntetésében. 

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük