Szapora szívveréshez, ingerlékenységhez, izomgörcsökhöz vezet a hiánya: 8 magnéziumban gazdag, egészséges étel

A magnézium nagyon fontos ásványi anyag, hiánya változatos tünetekkel jár, és betegségek kialakulását is fokozza.

Egészséges ételek magnéziumpótláshoz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magnézium a test számos folyamatához nélkülözhetetlen ásványi anyag. Szükséges a biokatalizátoroknak is nevezett enzimek működéséhez, elengedhetetlen az agy és az egész idegrendszer egészségének megőrzéséhez, részt vesz a csontok és a fogak felépítésében. 

Az alacsony magnéziumszint többek között a depresszió, a magas vérnyomás és a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét növelheti, hiányában változatos tünetek, fejfájás, izomgörcsök, szívritmuszavarok léphetnek fel, továbbá ingerlékenység, gyengeség és a koncentráció zavara jelentkezhet.

Egészséges táplálékok magnéziumpótláshoz

Magnéziumhiányhoz vezethet a nem megfelelő táplálkozás és az alkoholizmus, egyes bélbetegségek gátolják az ásványi anyag felszívódását, a vízhajtók szedése vagy hasmenés miatt jelentős mennyiség távozhat a szervezetből. Bár több dolog is befolyásolhatja, például az életkor és a nem, de a magnézium ajánlott napi bevitele 300-400 milligramm között mozog. Bizonyos állapotok, például a terhesség vagy a szoptatás, az erőteljes fizikai vagy mentális megterhelés növelhetik a szükségletet, erről a kezelőorvossal érdemes egyeztetni. Magnéziumot számos egészséges táplálék tartalmaz, így például a zöldségek és a magvak, ezeket mindenképp ajánlott rendszeresen fogyasztani, nemcsak a magnéziumpótlás miatt, hanem a kiegyensúlyozott, változatos étkezés érdekében is.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük