Izommá változik a zsír: 2 hónap után nem ismersz a testedre, ha kipróbálod ezt a módszert

Kutatók írták le pontosan, mi történik, ha betartod.

feherjepor

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberi szervezet életben maradásához szükség van fehérjékre. Ezek a nagyméretű, komplex molekulák ugyanis számos területen nélkülözhetetlenek. Legyen szó a sejtek energiafelhasználásáról, a regenerálódásról vagy akár a biokémiai reakciókat katalizáló enzimekről, mind nagyon fontos feladatot látnak el. 

A megfelelő fehérjebevitel nagy szerepet játszik abban, hogy az anyagcsere folyamatosan pörögjön, sőt, abban is meghatározó, hogy a test mekkora izomtömeget alakít ki, és mennyit raktároz. Éppen ezért a fehérjék természetes vagy táplálékkiegészítő - általában por - formájában való fogyasztása roppant hatékony diétás módszer. Megmutatjuk, hogyan érhetsz el ezzel maximális eredményt a kutatók szerint!

Fehérje és edzés

Egy chicagói orvoscsoport kutatása megvizsgálta, hogy a savóból előállított fehérjepor bevitele miként hat a vizsgálatban részt vevő egészséges felnőttek szervezetére, ha azok rendszeresen edzenek.

feherje sulyzo

A kutatók vizsgálták a testsúlyban, a testtömegindexben, a testzsír mennyiségében, a sovány izom tömegében és a derék-csípő arányban beállt változásokat. A 626 résztvevőt négyfelé osztották. Az első csoport étrendje kiegészítéseként kapott fehérjeport, de nem mozgott, a második csapat ugyanígy étkezett, és rezisztenciaedzéseken is részt vett. A harmadik és a negyedik csoport ezzel szemben más kalóriákat helyettesített savófehérjével, míg a különbséget itt is az jelentette, hogy kik edzettek, és kik nem a vizsgálati időszak alatt.

A megfigyelések szerint az első csoport testsúlyt szedett fel, méghozzá a soványizom-tömeg kismértékű növekedésével, ezzel szemben azok, akik szintén kiegészítésként kapták a fehérjét, és mozogtak is mellé, az izomtömeg növelése során a leghatékonyabb csoportnak bizonyultak. A harmadik csoport úgy tartotta körülbelül a súlyát, hogy közben javult a derék-csípő aránya és nőtt a soványizom-tömege. A negyedik csoport fogyott, de közben sokat javult a testzsír és az izom aránya, sőt, nőtt az izomzat mennyisége.

A kutatók erre alapozva kijelentették, hogy a savófehérje fogyasztása javasolt az izomtömeg növelése során, sőt, akkor is, ha valaki tartani szeretné a súlyát, de csökkentené a testzsírszázalékát, vagy fogyni akar.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha szeretnél két hónap alatt látványos eredményeket elérni, melynek során a zsírvesztés mellett izmosabb is leszel, akkor legalább heti négy-öt alkalommal végezz 30-40 perces súlyzós - rezisztencia - edzéseket, melyeket ezen felül kardió jellegű mozgással is kiegészíthetsz. A fogyáshoz emellett fontos, hogy a napi kalóriamennyiségedet csökkentesd úgy, hogy napi 300-500 kalória hiányát teremtsd meg étkezéssel és mozgással, ám napi 1200 kalóriánál ne fogyassz kevesebbet. A napi ajánlott fehérjemennyiség ilyenkor 60-90 gramm protein, melynek bevitelében segítséget jelenthet egy savóból készült termék. Ha ilyet fogyasztasz, mindig kövesd a gyártó vagy az orvosod, dietetikusod utasításait!

Ennyi idő alatt valószínűleg öt kiló körüli fogyást érsz majd el, ám eközben jelentősen átalakul a testedben a zsír és az izmok aránya, így jóval karcsúbbnak fogsz látszani.

Fehérjedús reggelik

Indítsd a napodat úgy, hogy máris egy jókora adag zsírégető, éhségcsökkentő, energiát adó fehérjét viszel be, így könnyebben fogsz fogyni. Mutatjuk, milyen reggelikben találod!

Ezt is szeretjük