A 8 legjobb mozgásforma 50 felett: kíméli az ízületeket, szépen formál, és fitten tart

Ötvenéves kor felett is akadnak olyan mozgásformák, amik amellett, hogy kímélik az ízületeket, formálják a testet is.

GettyImages-700715126

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mozgás mindig fontos, és ötvenéves kor felett sem szabad hanyagolni, nem csak a testi, hanem a szellemi egészség megőrzése érdekében.

Egyes, magasabb intenzitással járó sportágak űzése már nagyobb kihívást jelent, és bizony a túlterheléseket az ízületek és az izmok bánják.

Mozgás 50 éves kor felett

A nők harmincéves koruktól kezdve az izomrostjaik 3-5%-át veszítik el évtizedeként, és ez a szám 65 éves kortól egyre növekszik. Éppen ezért elengedhetetlen minél többször erőnléti gyakorlatokat végezni, amik támogatják az anyagcsere működését, nem beszélve arról, hogy feszesítik a testet, segítenek fogyni, és csökkentik a krónikus betegségek kialakulását is. Az alább látható edzésformák fitten tartanak anélkül, hogy túlzottan megterhelnék közben az ízületeket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük