A 8 legjobb mozgásforma 50 felett: kíméli az ízületeket, szépen formál, és fitten tart

Ötvenéves kor felett is akadnak olyan mozgásformák, amik amellett, hogy kímélik az ízületeket, formálják a testet is.

Edzés 50 felett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mozgás mindig fontos, és ötvenéves kor felett sem szabad hanyagolni, nem csak a testi, hanem a szellemi egészség megőrzése érdekében.

Egyes, magasabb intenzitással járó sportágak űzése már nagyobb kihívást jelent, és bizony a túlterheléseket az ízületek és az izmok bánják.

Mozgás 50 éves kor felett

A nők harmincéves koruktól kezdve az izomrostjaik 3-5%-át veszítik el évtizedeként, és ez a szám 65 éves kortól egyre növekszik. Éppen ezért elengedhetetlen minél többször erőnléti gyakorlatokat végezni, amik támogatják az anyagcsere működését, nem beszélve arról, hogy feszesítik a testet, segítenek fogyni, és csökkentik a krónikus betegségek kialakulását is. Az alább látható edzésformák fitten tartanak anélkül, hogy túlzottan megterhelnék közben az ízületeket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük