22 kilót fogyott 5 hónap alatt Edit: a kétgyermekes édesanya előtte-utána képeken mutatta meg a változást

A kétgyermekes magyar édesanya megosztotta fogyástörténetét, és előtte-utána képein mutatta meg a látványos különbséget.

Edit fogyástörténete
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Edit, a kétgyermekes édesanya mindössze öt hónap alatt fogyott le 22 kilót, és tervei szerint ez még közel sem a vége. A 43 éves nő megosztotta a Femina olvasóival is fogyástörténetét.

A lökést azt adta számára, amikor 2021 december végén készült karácsonyi fotókon megpillantotta saját magát. Egyáltalán nem érezte magát komfortosan a bőrében, és eldöntötte, hogy változtatni fog addigi életmódján.

Edit fogyástörténete

- Mindig van az a pont, amikor az ember úgy érzi, változtatni kell. Nekem 2021 december vége volt ez a pont. Ránéztem a karácsonyi fotókra, és sírni kezdtem attól, amilyen vagyok. Nem éreztem jól magam a bőrömben, fájtak a lábaim, fel voltam állandóan puffadva - nyilatkozta Edit a lapunknak.

edit jó1

- Megfogadtam, hogy csak azért is megcsinálom. Mégpedig úgy, hogy nem fogok éhezni, nem fogom többé sanyargatni magam. És hosszú távon gondolkozom, tehát ez nem fogyókúra lesz, hanem életmódváltás.

Pár évvel ezelőtt hormonális betegséget állapítottak meg nálam, és mellé IR-es vagyok. Gyógyszert nem akartam ezekre szedni, mert amiket pár éve felírtak nekem, azoktól állandóan rosszul voltam. Különben sem vagyok a gyógyszerek híve. Magam miatt akarok változtatni. Hiszem, hogyha én mint anya, feleség jól vagyok, akkor ez kihat a családomra is, persze pozitív irányba. A munkám során sokszor tapasztalom, hogy az anyukák magukat hagyják a sor végére. Nem szabad, vannak azok a pillanatok, amikor önzőnek kell lennünk, és magunkkal kell foglalkozni.

Megváltoztak a méretek

Amikor sikerült ténylegesen elhatároznia magát, nemcsak életmódja változott meg, hanem személyiségében is jelentős fejlődést tapasztalt.

- Közhely, de minden fejben dől el. Akarni kell, nem csak csinálgatni. Én a munkám "miatt" hatalmas személyiségfejlődésen mentem át, és úgy gondolom, enélkül nem lennék most ott, ahol tartok.

Edit 1 fogyás

- Mindig mindenki a kilókat számolja, erre fókuszál. Én már nem, nem az számít hány kiló vagyok, hanem hogy mit látok, ha a tükörbe nézek. Hogy érzem magam a bőrömben. Azért persze tudom, mi mennyi, 2021. december 30-a óta 4,5-5 hónap alatt 22 kilót fogytam. Összesen eddig nagyjából 30 kilónál járok. Centiket sajnos nem mértem, kellett volna. Az szerintem sokkal látványosabb, mint a kiló. Példát akarok mutatni, hogy meg lehet csinálni, hogy bárki képes rá. És igen, akár negyven év felett is. És célom, hogy másoknak is tudjak ebben segíteni.

Étrend és mozgás

A kétgyermekes édesanya lapunknak arról is beszélt, hogy milyen életmód-változtatásokon ment keresztül, és hogyan alakította át az étkezési és mozgási rutinját.

- Csináltam egy tisztítókúrát. Majd elkezdtem inni egy italport. Ennek a lényege, hogy csökkenti az étvágyat, és zsírégető hatású. Ez nagyban segít, hogy ne legyenek falási rohamok, és kevesebbel is jóllakjak.

Emellett elhagytam a cukrot és a cukros ételeket. Figyelek arra, hogy kevesebb szénhidrátot egyek. Nem használok olajat, ehelyett zsírral sütök-főzök, salátákhoz szoktam jó minőségű olajat használni. Zöldség szinte mindig van a tányéromon, mondjuk, én imádom a zöldségeket. Sokkal gusztusosabb egy tányér, amikor 3-4-féle színes zöldség van rajta - tette hozzá Edit.

edit 6

- Tejterméket nagyon minimálisat eszek. Úgy tanultam, és tapasztalom is folyamatosan, hogy nincs szüksége a szervezetemnek rá. Néha eszek sajtot, görög joghurtot vagy tejszínt, utóbbit én laktózmentesre cseréltem. Figyelek a fehérjebevitelre is. Ezért napi szinten iszok fehérjeport, abból is a natúrt, amit kollagénporral keverek össze. Gyümölcsöt ritkán eszek, akkor is reggel vagy délelőtt. Edzeni most, hat hónap után kezdtem el, ezért is iszom a kollagént, mert a túlsúly miatt szükséges az ízületeim erősítése. Jelenleg itthon tornázok YouTube-on található videókra.

Szerinte nem szabad úgy tekinteni egy diétára, hogy vannak a bűnös ételek, amiknek fogyasztása után jogosan érez bűntudatot az ember, hanem mértékkel, néha-néha bármit lehet enni.

- Én ezt az egészet úgy fogom fel, hogy életmódváltás. Nem csak 5-6 hónapig akarom csinálni, hanem egy életen át. Ezért néha belefér olyan étel is, például étteremben, amit a mindennapokban nem eszem. Viszont amit megtanultam, hogy ne úgy fogjam fel, hogy aznap csaltam..., mert akkor lelkiismeret-furdalásom lesz napokig. Mintaétrendem nincs, és az elején se volt. Sok jó receptet lehet találni a neten, a Facebookon, és a munkám miatt én is sok ilyet osztok meg a saját csoportomban. Szoktam is itthon fotózni, mikor sütök-főzök, és ezeket szeretem is másokkal megosztani. Életem részei lettek a vitaminok is, pedig soha nem hittem bennük. Mára már a családom is rendszeresen szedi ezeket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A fogyás göröngyös útja természetesen Edit esetében sem egy lineárisan felfelé mutató vonalat követett, nála is bekövetkezett a stagnálás időszaka, ami alatt korábban inkább feladta egészséges életmódját.

- Tavasszal nagyjából 1,5 hónapig stagnált a súlyom. Máskor ilyenkor rég feladtam, és újra a kajába menekültem volna. Most nem adtam fel, és senki ne adja fel! Ez normális, hogy ilyen történik. Ekkor ugyanúgy kell tovább csinálni, és a türelem meghozza a várva várt eredményt. Azt is meg kell tanulni, hogy senki nem 2-3 hónap alatt hízott meg, ezért ne is akarjuk hetek alatt lefogyni 10-20-30 kiló feleslegünket! Ilyenkor kell nagyon erősnek lenni, és jó, ha van mellettünk valaki, akinek tudunk írni, vagy felhívni, aki támogat, hogy igenis ügyes vagy, jól csinálod, meglesz az eredménye, ne add fel! Soha ne add fel!

A 21 napos szabály

- Az első 10 kiló gyorsan lement, amikor a már 20 kiló, az valami fantasztikus érzés volt. Meg is jutalmaztam magam pár új, csinos ruhával. Ilyenkor döbbenek rá, hogy mindenre is képes vagyok, hogy menni kell tovább előre. Újra nőnek érzem magam, jó nézni egy most készült fotót, büszke vagyok magamra. Most már imádok bemenni egy ruhaüzletbe, mert tudom, kapok magamra olyan ruhát, amiről pár hónapja csak álmodoztam.

edit 1

- Folytatom tovább, mert imádom. Imádom, hogy jobban szeretem magam, jobb a hangulatom, könnyebb a mozgás, és sorolhatnám... egyszerűen jobb minden. Csinálj valamit 21 napig, és az életed része lesz. És igen, nekem már az életem része. Ami most tervben van, az edzés rendszeres beiktatása. És tudom, ezt is meg fogom csinálni. Mert AKAROM - fejezte be gondolatait Edit.

8 inspiráló magyar fogyástörténet, ami motivációt adhat

Ezek a magyar nők kitartásuknak köszönhetően több tíz kilótól megszabadultak, amitől teljesen megváltozott a kinézetük és a közérzetük.

160 kilóról indult Angéla, 50 kilót fogyott másfél év alatt: 8 inspiráló magyar fogyástörténet, ami motivációt adhat

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Heinrichné Oláh Edit.)

Ezt is szeretjük