Rákellenes és immunerősítő E-vitamin: 10 növényi olaj, aminek minden konyhában ott a helye
A hidegen sajtolt olajok a legjobb forrásai a fontos vitaminnak.


- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- Diana angyalarcú unokahúga nem kis feladatot kapott: a 30 éves Kitty Spencer a Dolce & Gabbanát képviseli »
- A bőrhatású nadrág és a bakancs 50 felett sem tilos: a vagány stylist megmutatja, hogy lehet nőies »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
Az E-vitamin a szervezet legfontosabb élettani funkcióiban vesz részt, segít a szív és az érrendszer egészséges működésében, szépíti a bőrt, a hajat és a körmöt, erősíti az immunrendszert, antioxidáns, sejtvédő hatása révén pedig egyes kutatások a rákmegelőzésben is fontos szerepet tulajdonítanak neki.
Bár az E-vitamin tabletta formájában is pótolható a szervezetben, az értékes természetes források száma is jelentős. A vitaminból a hivatalosan ajánlott napi bevitel 10 milligramm - hiánya az immunrendszer és az izomzat gyengüléséhez vezet, de az idegekre is negatívan hat.
Az E-vitamin forrásai
Zsírban oldódó vitamin, mégis nagyon nehéz túladagolni, hamar kiürül a szervezetből. Egyes betegségek, így a cukorbetegség, a vérnyomásproblémák vagy a pajzsmirigy-túlműködés esetén kell jobban figyelni, ám még így is csak hosszú távú, sokszoros túladagolása okozhat fejfájást, izomgyengeséget vagy emésztési zavarokat.
Természetes forrásokból pótolva viszont nem történhet baj: erre kiválóan alkalmasak a hidegen sajtolt növényi olajok. A technológia azért fontos, mert így a magok értékes vitaminjai és esszenciális zsírsavai megmaradnak az olajban, a hidrogénezett változathoz képest pedig készítésükhöz vegyszereket és hőt sem használnak.
OLVASD EL EZT IS!

- tökmagolaj
- gyógyító táplálékok