Hosszan eltelít, tele van rostokkal, és kordában tartja az étvágyat: 8 étel a sokoldalú cukkiniből

A cukkiniből olyan isteni finom, diétás ételek készíthetőek, amik értékes rostokkal látják el a testet is.

Diétás cukkinis ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemsokára elkezdődik a cukkiniszezon, és a tápanyagban gazdag tökféléből nem csak diétás, hanem nagyon ízletes ételeket lehet készíteni.

Az Olaszországból származó, botanikailag gyümölcsféleként, a köznyelvben zöldségként aposztrofált cukkini számos olyan egészségügyi hatással bír, ami elősegíti a fogyási folyamatokat is.

Diétás cukkinis ételek

A cukkini magas víztartalma miatt támogatja az emésztést, és enyhe vízhajtó hatása is ismert, amivel csökkenti a puffadást. Emellett oldható és oldhatatlan rostokban is bővelkedik, melyek lassítják a zsírok, szénhidrátok felszívódását, így növelve ezzel a teltségérzetet, és csökkentve az étvágyat. A rostok táplálékul szolgálnak a bélflóra jótékony baktériumainak is, ami szoros összeköttetésben áll az anyagcsere-folyamatokkal. Alacsony kalóriatartalma miatt bátran fogyasztható, remek kiegészítője lehet szinte bármely diétás étrendnek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Ezt is szeretjük