8 gyakori dolog, ami tovább ronthat a derékfájáson: az is számít, hogy kelsz fel az ágyból

Amennyiben gyakran kínoz a derékfájás, ezeket a dolgokat jobb, ha kikerülöd.

derékfájás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A derékfájás a leggyakoribb mozgásszervi panaszok egyike, amivel jóformán mindenki találkozik az élete során. Jelentősen megnehezítheti a leghétköznapibb feladatok ellátását, ronthatja az alvásminőséget.

A hátterében számos dolog állhat, elég egy rossz mozdulat vagy helytelen testtartás, hogy megjelenjen a panasz. Krónikus, elhúzódó esetben általában a gerinc degeneratív betegségei, ízületi és porckorongproblémák okozzák a fájdalmat, ami az alsó végtagok irányába is kisugározhat, ha van idegi érintettség. Minden esetben kivizsgálás szükséges a pontos okok megállapításához, a kezelés pedig többnyire a célzott, gyógytornász segítségével végzett mozgásterápia. Vannak bizonyos dolgok, amiket derékfájdalom esetén érdemes lehet kerülni, mert fokozhatják a panaszokat.

Derékfájás esetén kerülendő dolgok

Aki gyakran küzd derékfájdalommal, egy idő után kitapasztalja, hogy melyek azok a mozdulatok, testhelyzetek, amik tovább ronthatnak az állapotán. Bár minden eset más és más, ennek megfelelően különbözőképpen kell megközelíteni, akadnak olyan tényezők, amelyek sokaknál növelhetik a fájdalom mértékét, illetve a kialakulásának valószínűségét.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük