Zsírolvasztó, salaktalanító, alakformáló

Mi az?

Kipróbálnád az egyik legintenzívebb zsírégető módszert? A Bikram-jógát neked találták ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karcsú alak eléréséhez nem elegendő a diéta: csak úgy remélhetsz izmos testalkatot és egészséges állóképességet, ha a testmozgást is mindennapjaid részévé teszed. Nem kell azonban megerőltető ugrálásra, maratoni versenyekre vagy mázsás súlyok emelésére készülnöd, létezik ugyanis egy edzésforma, mely kíméletesen, de annál hatékonyabban fejleszti izmaid, növeli kitartásod, és égeti a zsírpárnákat. Ismerd meg és próbáld ki a Bikram-jógát!

Miért különleges?

Ez az edzéstípus a hagyományos jóga alapjaira épül, tehát itt is meghatározott pózok - ászanák - követésével válik rugalmasabbá tested. Azonban ez a mozgásforma néhány egyedi sajátossága miatt sokkal hatékonyabban szabadít meg a túlsúlytól, mint a jóga más variációi.

A módszer kifejlesztője az indiai Bikram Choudhury volt, aki kisgyermekként magas szinten gyakorolta a jógát, 11 évesen pedig nemzetközi bajnok lett. Néhány évvel később azonban egy baleset következtében lebénult, de ahelyett, hogy életkedvét vesztette volna, ez új feladatot jelentett számára: saját rehabilitációjával összekötve kifejlesztette a róla elnevezett Bikram-jógát, hogy minél több ember megőrizhesse egészségét, jó közérzetét.

Ez a jógatípus 26 speciális póz és két légzőgyakorlat sorozatából áll. Az ászanák egymásra épülnek, mindegyik meghatározott izomcsoportot mozgat meg, és készít fel a következő gyakorlatra. A tréning zene nélkül zajlik, hogy minél pontosabban követhesd az instruktor utasításait. A legkülönlegesebb körülmény azonban az, hogy 40°C-os melegben, 60%-os páratartalom mellett zajlanak az edzések.

A 17 leghatékonyabb méregtelenítő szer

Nézegess képeket!

Elolvasom

A csaknem trópusi hőmérséklet nagymértékben fokozza a méregtelenítést, a zsírégetést, és sokkal kisebb a sérülésveszély is. Az ízületek szabadabban mozognak, és könnyebben végre tudod hajtani a feladatokat. Így kezdőként is bátran bekapcsolódhatsz, a fejlődést önmagadhoz mérve, egyéni tanácsokkal segítik.

Meglepően eredményes

A Bikram-jóga sokoldalúan segíti alakod formálását, emellett számtalan kedvező hatást gyakorol egészségedre is. A magas hőmérséklet hatására olyan hajlékonnyá válik tested, amilyet azelőtt el sem tudtál volna képzelni, emellett a legnehezebben alakítható testrészekről is látványosan olvadnak majd le a kilók, vékonyodik a derék, a comb, feszesebb lesz a has, a fenék.

Izmaid egyre erőteljesebben épülnek, rugalmasabbá válnak az ízületek, továbbá a hagyományos sportágakkal szemben a Bikram-jóga a belső szerveket is erősíti, így serkenti az anyagcserét és a kiválasztó folyamatokat, illetve javítja a vérkeringést is. Minden egyes edzés rengeteg méreganyagtól szabadítja meg szervezeted, távozik a felesleges folyadék, a salakanyagok pedig a nyirokrendszer fokozottabb munkája révén könnyebben ürülnek ki.

Miközben eltűnik a többletsúly, bőröd is feszes marad. Mindezek mellett a téli vírusokkal szemben is ellenállóbb leszel, hiszen ez a különleges edzésforma immunrendszeredet is erősíti. Hangulatodban is kedvező változást tapasztalhatsz: a gyakorlatok hatására megszabadulsz a mindennapi stressztől, harmóniába kerülsz önmagaddal, és kevesebb alvás után is kipihentebb, energikusabb leszel.

Hogyan készülj az edzésekre?

  • Edzés előtt két órával már ne egyél, de fogyassz minél több folyadékot.
  • A koffeint és az alkoholt kerüld, mert túlpörgetik szervezeted, és a méregtelenítést is gátolják.
  • Az órák alatt több alkalommal is igyál szénsavmentes ásványvizet.
  • Krónikus betegség esetén kérd ki háziorvosod véleményét, mielőtt belekezdesz az edzésekbe.

Edzés előtt, alatt, után

A Bikram-jógának nem csak eredményes testformáló hatása, de egyszerűsége is vonzó. Nincs szükséged drága felszerelésre, csupán egy matracot és kényelmes, lenge sportruhát kell beszerezned. Érdemes rövid ujjú, vékony és nedvszívó anyagút választanod, hogy a fokozott izzadás ne jelentsen kellemetlenséget.

Edzés előtt kettő-négy órával fogyassz könnyű, összetett szénhidrátokból álló táplálékot, teljes kiőrlésű gabonafélét vagy kenyeret, gyümölcsöt. Így nem kell vércukorszinted zuhanásától tartanod. Ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztasz, és erre a gyakorlatok közben is figyelsz, nem terhel majd meg a magas hőmérséklet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az első néhány alkalom után érdekes dolgokat tapasztalhatsz, melyek mindegyike a jóga jótékony hatásainak eredménye. Ha néhány órás éjszakai alvás is elegendő, az azt jelzi, hogy feltöltődtél energiával. De lehet, hogy épp ellenkezőleg, átmeneti fáradtságot érzel - ebben az esetben se ess kétségbe, mindez a méreganyagok felszabadulásának köszönhető, és rövidesen helyreáll az egyensúly.

Ha szeretnél többet megtudni a Bikram-jógáról, illetve egy edzésen is szívesen részt vennél, a további információkért kattints ide! »

A csökkenő kilók és centiméterek, illetve a látványosan fokozódó teljesítmény révén egész biztos, hogy a következő edzést sem hagyod majd ki.

OLVASD EL EZT IS!

furdoruhas
  • fitnesz
  • edzésterv popsira

Feszes, szexi, markolni való popsi

bicikli
  • fitnesz
  • fogyókúrás tippek

Duplázd meg a zsírégetést!

Ezt is szeretjük