10 isteni étel belsőségekből: olcsók, tele vannak vitaminnal, és változatosan elkészíthetők

Szereted a májat és a zúzát? Próbáld ki a vitamindús fogásokat, ha már unod a natúr csirkemellet.

madrid-csicseriborsos-pacal
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kétségtelen, hogy az étkezésekben a színhúsok a legnépszerűbbek, a legtöbben a csirkemellet, a sertéskarajt vagy épp a darált combot részesítik előnyben a vacsoránál, pedig a belsőségekről sem szabadna elfeledkezni.

A belsőségek nemcsak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, de a takarékos és tudatos életmód fontos részei lehetnek, hiszen a sok esetben csak a mellükért és combjukért levágott csirkék maradékait potom összegekért megvásárolhatod.

Máj, zúza, vese?

Az állati belsőségek ugyan megosztó táplálékok, mégis érdemes néha megpróbálkozni egy-egy recepttel. A máj például tele van A-vitaminnal, de szinte minden belsőség tartalmaz B-vitaminokat, káliumot, és remek fehérjeforrások is. Mutatunk néhány egészséges ötletet, amitől a család sem fog elzárkózni.

Figyelj viszont rá, hogy a belsőségek a színhúsnál is gyorsabban romlanak, ezért a vásárlás után lehetőleg azonnal használd fel őket!

Ezt is szeretjük