10 isteni étel belsőségekből: olcsók, tele vannak vitaminnal, és változatosan elkészíthetők

Szereted a májat és a zúzát? Próbáld ki a vitamindús fogásokat, ha már unod a natúr csirkemellet.

Belsőségek fogyasztása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kétségtelen, hogy az étkezésekben a színhúsok a legnépszerűbbek, a legtöbben a csirkemellet, a sertéskarajt vagy épp a darált combot részesítik előnyben a vacsoránál, pedig a belsőségekről sem szabadna elfeledkezni.

A belsőségek nemcsak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, de a takarékos és tudatos életmód fontos részei lehetnek, hiszen a sok esetben csak a mellükért és combjukért levágott csirkék maradékait potom összegekért megvásárolhatod.

Máj, zúza, vese?

Az állati belsőségek ugyan megosztó táplálékok, mégis érdemes néha megpróbálkozni egy-egy recepttel. A máj például tele van A-vitaminnal, de szinte minden belsőség tartalmaz B-vitaminokat, káliumot, és remek fehérjeforrások is. Mutatunk néhány egészséges ötletet, amitől a család sem fog elzárkózni.

Figyelj viszont rá, hogy a belsőségek a színhúsnál is gyorsabban romlanak, ezért a vásárlás után lehetőleg azonnal használd fel őket!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük