Az egyik legjobb fogyókúrás, tavaszi levesrecept: laktat, égeti a zsírt és tisztítja a beleket
Fehérjék és rostok tökéletes kombinációja.

A levesek rendkívül hasznos részei a fogyókúrának, hiszen víztartalmuknak köszönhetően a bennük lévő zöldségek rostjai megdagadnak, így nagyon laktató lesz az étel.
A levesek másik nagy előnye, hogy számos variációjuk létezik, így akár mindennap választhatsz másféle zöldséget, gyümölcsöt a kiegyensúlyozott vitaminbevitelhez, sőt, húsokkal kiegészítve sok-sok fehérjével is támogatják a fogyást. Mutatunk egy olyan szuper tavaszi receptet, mely fehérjékben és rostokban is bővelkedik.
Fogyókúrás borsóleves
A levesek kiváló alapját jelentik az olyan zöldségek, amelyek nem tartalmaznak sok keményítőt. A borsó ezek közé tartozik, ráadásul nemcsak rosttartalma magas, de mint a többi hüvelyesben, ebben is sok a fehérje.

A leves elkészítéséhez egy fej vöröshagymára, egy szál sárgarépára, egy petrezselyemre, nagyjából 100 gramm zellerszárra, 200 gramm fejtett, zsenge zöldborsóra lesz először szükséged. Pucold meg és karikázd, kockázd apró darabokra a zöldségeket, majd a borsó kivételével tedd fel őket közepes lángon fél kanál olívaolajban pirulni. Amikor a hagyma már aranyszínű, add hozzá a borsót, öntsd fel 800 milliliter vízzel, majd keverj bele 50 gramm árpagyöngyöt, melyet érdemes főzés előtt egy-két órára beáztatni vízbe. Hagyd a levest felforrni, miközben fűszerezd sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel, kaporral és egy babérlevéllel. A zöldségek nagyjából 20-30 perc alatt puhára főnek, amit követően 100 gramm sós vízben párolt csirkemellel vagy magában tálalhatod a levest.
Tápérték
A hússal tálalt levesből akár az egészet megeheted kiadós ebédként vagy vacsoraként, vagy elfelezheted két étkezésre. A teljes adag 654 kalóriát tartalmaz, melyben 47,9 gramm fehérje, 25,6 gramm rost található. Ez a napi fehérjeszükséglet nagyjából 87%-át elégíti ki, míg az ajánlott rostbevitel 85%-át teljesíted.