A 8 legrosszabb agykárosító élelmiszer: növelik a demencia kockázatát, fokozzák a gyulladást

Rontják a memóriát, fokozzák a szellemi hanyatlás valószínűségét.

Agykárosító élelmiszerek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az agy egészségének megőrzésében fontos szerep jut a táplálkozásnak. Míg bizonyos élelmiszerek, például a bogyós gyümölcsök vagy a zöld tea kifejezetten támogatják a szerv működését, akadnak olyanok is, amelyek hosszú távon negatív hatással vannak rá. 

Bár gyakran fogyasztott ételekről és italokról van szó, a szellemi frissesség megőrzésének érdekében érdemes a lehetőségekhez mérten kerülni őket. 

Agykárosító élelmiszerek

A szellemi hanyatlással, a kognitív funkciók romlásával járó demencia az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint világszerte több mint 55 millió embert érint. Megfelelő életmóddal, rendszeres testmozgással, az optimális testsúly megőrzésével és egészséges étkezéssel csökkenthető a betegség kockázata. A következő élelmiszereket csak mértékkel ajánlott fogyasztani, többféleképpen is károsíthatják a szervezetet, negatív hatással vannak a memóriára, sőt akár még a hangulatra is. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük