A 8 legrosszabb agykárosító élelmiszer: növelik a demencia kockázatát, fokozzák a gyulladást

Rontják a memóriát, fokozzák a szellemi hanyatlás valószínűségét.

chips

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az agy egészségének megőrzésében fontos szerep jut a táplálkozásnak. Míg bizonyos élelmiszerek, például a bogyós gyümölcsök vagy a zöld tea kifejezetten támogatják a szerv működését, akadnak olyanok is, amelyek hosszú távon negatív hatással vannak rá. 

Bár gyakran fogyasztott ételekről és italokról van szó, a szellemi frissesség megőrzésének érdekében érdemes a lehetőségekhez mérten kerülni őket. 

Agykárosító élelmiszerek

A szellemi hanyatlással, a kognitív funkciók romlásával járó demencia az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint világszerte több mint 55 millió embert érint. Megfelelő életmóddal, rendszeres testmozgással, az optimális testsúly megőrzésével és egészséges étkezéssel csökkenthető a betegség kockázata. A következő élelmiszereket csak mértékkel ajánlott fogyasztani, többféleképpen is károsíthatják a szervezetet, negatív hatással vannak a memóriára, sőt akár még a hangulatra is. 

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük