A 8 legrosszabb agykárosító élelmiszer: növelik a demencia kockázatát, fokozzák a gyulladást
Rontják a memóriát, fokozzák a szellemi hanyatlás valószínűségét.
Az agy egészségének megőrzésében fontos szerep jut a táplálkozásnak. Míg bizonyos élelmiszerek, például a bogyós gyümölcsök vagy a zöld tea kifejezetten támogatják a szerv működését, akadnak olyanok is, amelyek hosszú távon negatív hatással vannak rá.
Bár gyakran fogyasztott ételekről és italokról van szó, a szellemi frissesség megőrzésének érdekében érdemes a lehetőségekhez mérten kerülni őket.
Agykárosító élelmiszerek
A szellemi hanyatlással, a kognitív funkciók romlásával járó demencia az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint világszerte több mint 55 millió embert érint. Megfelelő életmóddal, rendszeres testmozgással, az optimális testsúly megőrzésével és egészséges étkezéssel csökkenthető a betegség kockázata. A következő élelmiszereket csak mértékkel ajánlott fogyasztani, többféleképpen is károsíthatják a szervezetet, negatív hatással vannak a memóriára, sőt akár még a hangulatra is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
(Képek: Getty Images Hungary.)