A 8 legrosszabb agykárosító élelmiszer: növelik a demencia kockázatát, fokozzák a gyulladást

Rontják a memóriát, fokozzák a szellemi hanyatlás valószínűségét.

Agykárosító élelmiszerek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az agy egészségének megőrzésében fontos szerep jut a táplálkozásnak. Míg bizonyos élelmiszerek, például a bogyós gyümölcsök vagy a zöld tea kifejezetten támogatják a szerv működését, akadnak olyanok is, amelyek hosszú távon negatív hatással vannak rá. 

Bár gyakran fogyasztott ételekről és italokról van szó, a szellemi frissesség megőrzésének érdekében érdemes a lehetőségekhez mérten kerülni őket. 

Agykárosító élelmiszerek

A szellemi hanyatlással, a kognitív funkciók romlásával járó demencia az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint világszerte több mint 55 millió embert érint. Megfelelő életmóddal, rendszeres testmozgással, az optimális testsúly megőrzésével és egészséges étkezéssel csökkenthető a betegség kockázata. A következő élelmiszereket csak mértékkel ajánlott fogyasztani, többféleképpen is károsíthatják a szervezetet, negatív hatással vannak a memóriára, sőt akár még a hangulatra is. 

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük