5 jel, hogy Candidád van

Teszteld most!

A gombafertőzés számos tünetet produkálhat. Azonosítsd a panaszok mögött álló tettest, és tégy ellene időben!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Candida albicans nevű gombafaj az emberi szervezetben normál körülmények között is megtalálható, anélkül, hogy bármilyen egészségügyi problémát okozna jelenlétével. Ám, ha elszaporodik, számos kellemetlen tünettel hívja fel magára a figyelmet. A Candida gomba a vérkeringés útján a test szinte bármely részébe eljut, így igen változatos problémákat idézhet elő.

Teszteld magad!
A gomba elszaporodása rengeteg tünet hátterében meghúzódhat. Tesztünkből kiderül, téged is érint-e.

Ezerarcú tünetek

Viszketés - bárhol

Viszkető csalánkiütéseket okozhat a fertőzés bőröd bármely részén. Legjellemzőbb azonban, hogy a testhajlatok környékén - a lábujjak között, hónaljban, nemi szervek tájékán - tapasztalhatod a kellemetlen tüneteket. Ráadásul az égő, viszkető érzés fokozódik vakarózás hatására.

Rossz hangulat, fáradékonyság

Ha a gombák elszaporodnak a testedben, az egész szervezet működésére negatív hatást gyakorolnak. Amennyiben azt veszed észre, hogy egy ideje különösebb ok nélkül lehangoltabb, kimerültebb vagy, mint általában, könnyen előfordulhat, hogy Candida-fertőzés áll a tünetek mögött.

Eredmény 10 perc alatt

Tudtad?

A kialakult Candida gomba okozta fertőzés sokkal gyakrabban félrediagnosztizált betegség, mint más hüvelyi fertőzések. Biztos eredményt az otthon elvégezhető gyorsteszt vagy orvos által rendelt laborvizsgálat adhat. A gyorstesztet patikákban, vagy például online a FeminaShopban vásárolhatod meg, a laborvizsgálatot pedig előzetes bejelentkezés után belgyógyászodtól kérheted.

Az otthoni Intim Candida Gyorstesztet itt rendelheted meg »

Szájpenész

A problémát a nyelven megjelenő lepedék is jelzi. Először csak apró, vörös foltok tűnnek fel, majd ezekre fehér vagy sárgás lepedék telepszik. Ha a gomba elszaporodik, a lepedék összefüggő réteget képez a nyelven, melyet, ha letörölsz, nyelved vérezni kezd. Ráadásul a fertőzés miatt a leheleted is kellemetlenné válhat.

Hüvelyi folyás

Ha a hüvelyváladék színe, állaga, szaga változik, leggyakrabban gombás fertőzés áll a háttérben. Sok nő életében visszatérő problémát jelent a kellemetlen betegség, amitől olykor hónapok alatt sem lehet szabadulni. Kínzó viszketés társul hozzá, mely szexuális együttlét során fokozódik.

Betegségek a hüvelyfolyás mögött

Leggyakrabban a hüvelygomba okozza a kellemetlen tünetet. Hallgasd meg nőgyógyász szakértőnket, mit tehetsz ellene.

Emésztési zavarok

Székrekedés, hasmenés vagy puffadás is utalhat a kórokozó jelenlétére. Az emésztőrendszerben elszaporodva ugyanis a gomba felborítja annak természetes egyensúlyát, számtalan kellemetlen tünetet produkálva ezzel. Amint sikerül túljutni a fertőzésen, megszabadulsz a tünetektől.

Hogy alakul ki a Candida-fertőzés?

A szervezetedben élő Candida-gomba könnyen elszaporodhat immunrendszered legyengülése miatt vagy akár egy egyszerű antibiotikum-kúra következtében is. Ilyenkor a testedben élő jótékony baktériumok száma csökken, és helyüket gombák veszik át.

Ha meg akarsz bizonyosodni róla, hogy valóban Candida-fertőzés okozza-e kellemetlen tüneteidet, vásárolj a gyógyszertárban egy Intim Candida Gyorstesztet. Amennyiben a teszt pozitív eredményt mutat, feltétlenül fordulj orvoshoz.

Mit tehetsz ellene?

Kúpok és krémek

A hüvely, illetve a bőr gombás fertőzésének kezelésére már számtalan krém áll rendelkezésre, melyek között találsz akár vény nélkül kaphatót is. De természetesen legjobb, ha orvoshoz fordulsz, ő ugyanis jóval célzottabb és személyre szabottabb kúrát ír majd elő számodra. A hüvelyi gombás fertőzések kezelése általában antimitotikus kenőcsökkel és kúpokkal történik. Súlyos fertőzés esetén szájon át szedhető tablettát is felírhat az orvos.

Leplezd le az intim fertőzést!

A hasi fájdalom mögött más ok is állhat, például a hüvelygomba, ami gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés. Ha a tüneteid régóta fennállnak, érdemes magad tesztelni és az eredménnyel orvoshoz fordulni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Candida-diéta

Ha újra meg újra visszatérő gombás fertőzéssel küzdesz, valószínűleg szervezetedben túlszaporodtak a kórokozók, és nem lesz könnyű megszabadulnod tőlük. Ahhoz, hogy búcsút inthess nekik, gyökeres táplálkozásbeli változásra lesz szükség. A Candida-diéta során ki kell iktatnod a szénhidrátot és a cukrokat étrendedből ahhoz, hogy visszaszorítsd a betegséget okozó mikroorganizmusokat.

Ezt is szeretjük