Az egészségtelen táplálkozás nemcsak a plusz kilókért felelős, hanem a bőr idő előtti öregedéséért is, mert nem jut elég tápanyag a szervezetbe, cserébe viszont sok olyan igen, ami rombol, ami ráncok, pattanások, allergiás reakciók formájában mutatkozik meg. A következő ételeket mindenképpen ajánlott rendszeresen fogyasztania annak, akit érdekel, hogy a bőre milyen állapotban van.

A céklát általában savanyúságként fogyasztjuk, pedig reszelve, nyersen is nagyon finom. Vérképző hatású, segíti a májat, színanyaga nagyon erős antioxidáns. Mindezek miatt belülről tisztítja és élénkíti a bőrt.

A spenót előnye magas klorofilltartalma, a zöld színanyag segíti az oxigénfelvételt, javítja a bőr keringését is. A spenót emellett sok vasat tartalmaz, bár annyira nem hasznosul jól, mint az állati eredetű.

A paradió vagy brazil dió értékes zsírsavakat tartalmaz, de magas a szeléntartalma is. Ez a nyomelem lassítja a szövetek öregedését, antioxidáns hatásának köszönhetően.

A savanyú káposztáról nem a szupertáplálék szó jut az ember eszébe először, pedig joggal nevezhető annak. Magas C-vitamin-tartalma segít rugalmasan tartani a kollagénrostokat.

Sok helyen lehet olvasni, hogy a vörösbor egészséges, de mivel ehhez hihetetlen mennyiséget kellene elfogyasztani, inkább a szőlőmagőrlemény ajánlott, amelyben koncentráltan ott van az antioxidáns polifenol, a rezveratrol.

Itthon nagyon kevés halat fogyasztunk, pedig az omega-3 zsírsavak nagyon fontosak a bőrnek. Ha nem szereted a halat, halolajkapszulát mindenképpen érdemes fogyasztani.
Öregítő ételek
Ha elolvastad, mi tesz jót a bőrnek, akkor nézd meg, hogy mi az, ami viszont egyáltalán nem.
5 apróság, ami nagyon felgyorsítja az öregedést, és nem gondolnál rájuk
Nézegess képeket!
Elolvasom