Klasszikus vörösboros marhapörkölt
A tél beköszöntével szervezeted igényli az olyan zsírosabb ételeket, mint például a marhapörkölt.
Egy jó marhapörkölt bármikor jólesik, ezért is érdemes belőle jó nagy adagot főzni, majd egy részét lefagyasztani - így bármikor előveheted, ha megkívánod.
Mindenképp olyan részt válassz - lábszár, rostélyos -, ami kicsit zsírosabb, attól lesz igazán szaftos az étel.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
- 2 kg marhahús
- 5-6 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 15 dkg pirospaprika
- 0,5 l száraz vörösbor
- 2 paprika
- 2 teáskanál kömény
- 2 paradicsom
- 20 dkg zsír
- só, olaj
Elkészítés ideje:
Négy óra.
Elkészítés menete:
Végy elő egy jó nagy lábast, készítsd fel, hogy itt most nem valami rövid idejű szolgálat lesz, hanem hosszú órákon tartó izzás a tűzhelyen. A hagymát kockázd fel, majd a zsírt felmelegítve kezdd el pirítani. Amikor üveges lett, mehet bele a felkockázott hús, hagyd pár percig pirulni, majd vedd le a lábast a tűzhelyről. Szórd bele a pirospaprikát, törd bele a fokhagymát, add hozzá a köményt, sózd és borsozd, keverd össze, majd mehet vissza fortyogni.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Öntsd fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje, majd hagyd így főni közepes lángon, időnként megkeverve, ha szükséges, a vizet pótold. Egy-másfél óra múltán darabold bele a paprikát és a paradicsomot, kóstold meg a szaftját, ha szükséges, még ízesítsd. Hagyd, hogy rotyogjon, főjön szép lassan, és amikor már megfelelőre puhult a hús, add hozzá a vörösbort - fontos, hogy tényleg csak a főzés legvégén kerüljön bele. Ha elkészült, magában, kenyérrel, de akár finom dödöllével is fogyaszthatod.
Magyaros ízek
A pörkölt talán a magyar konyha legjellegzetesebb fogása, de hogy ne csak erről tudj mesélni külföldi ismerőseidnek, nézz be képgalériánkba, ahol összeszedtük hazánk ételeit!
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- tészta
Így lesz tökéletes a tojásos nokedli
- káposzta
- saláták, zöldséges ételek
Vörösboros párolt káposzta
- sertéssült
- húsételek