Klasszikus vörösboros marhapörkölt

Hidegben esik jól igazán

A tél beköszöntével szervezeted igényli az olyan zsírosabb ételeket, mint például a marhapörkölt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy jó marhapörkölt bármikor jólesik, ezért is érdemes belőle jó nagy adagot főzni, majd egy részét lefagyasztani - így bármikor előveheted, ha megkívánod.

Mindenképp olyan részt válassz - lábszár, rostélyos -, ami kicsit zsírosabb, attól lesz igazán szaftos az étel.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 2 kg marhahús
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg pirospaprika
  • 0,5 l száraz vörösbor
  • 2 paprika
  • 2 teáskanál kömény
  • 2 paradicsom
  • 20 dkg zsír
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

Négy óra.

Elkészítés menete:

Végy elő egy jó nagy lábast, készítsd fel, hogy itt most nem valami rövid idejű szolgálat lesz, hanem hosszú órákon tartó izzás a tűzhelyen. A hagymát kockázd fel, majd a zsírt felmelegítve kezdd el pirítani. Amikor üveges lett, mehet bele a felkockázott hús, hagyd pár percig pirulni, majd vedd le a lábast a tűzhelyről. Szórd bele a pirospaprikát, törd bele a fokhagymát, add hozzá a köményt, sózd és borsozd, keverd össze, majd mehet vissza fortyogni.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Öntsd fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje, majd hagyd így főni közepes lángon, időnként megkeverve, ha szükséges, a vizet pótold. Egy-másfél óra múltán darabold bele a paprikát és a paradicsomot, kóstold meg a szaftját, ha szükséges, még ízesítsd. Hagyd, hogy rotyogjon, főjön szép lassan, és amikor már megfelelőre puhult a hús, add hozzá a vörösbort - fontos, hogy tényleg csak a főzés legvégén kerüljön bele. Ha elkészült, magában, kenyérrel, de akár finom dödöllével is fogyaszthatod.

Magyaros ízek

A pörkölt talán a magyar konyha legjellegzetesebb fogása, de hogy ne csak erről tudj mesélni külföldi ismerőseidnek, nézz be képgalériánkba, ahol összeszedtük hazánk ételeit!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

kaposzta edenyben
  • káposzta
  • saláták, zöldséges ételek

Vörösboros párolt káposzta

Ezt is szeretjük