Tejfölös, kolbászos gnocchi a sütőből
A legjobb nápolyi tésztarecept szerint
A házi gnocchi verhetetlen, pláne kolbásszal, tejföllel és sok sajttal.

Tejfölös, kolbászos gnocchi a sütőből
Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: helyiek fedezték fel véletlenül a '60-as években (x)

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

beauty and style

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha paradicsomos gnocchit már sokszor varázsoltál az asztalra, most vesd be a tejfölös, kolbászos variációt is. Bár a házi tészta elkészítése kicsit pepecselős, a boltival össze sem hasonlítható. A nyúlós sajt még élvezetesebbé teszi a tejfölös-kolbászos gnocchi fogyasztását. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg száraz kolbász
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg mozzarella
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 tojás
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchihoz a krumplit mosd meg alaposan, majd héjában tedd fel kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és körülbelül 20 perc alatt főzd meg. Szűrd le, hámozd meg, és még melegen törd össze. Amikor a krumpli kihűl, a liszttel, a tojással, a sóval és egy nagy csipet őrölt szerecsendióval gyúrd sima tésztává. Enyhén lisztezett deszkán sodorj belőle körülbelül négy-öt darab 20 centi hosszú és két centi széles rudat. Egy éles késsel vágj a tésztából körülbelül egy centi vastag darabokat. Villával nyomkodd meg mindegyik tetejét.

Tégy fel vizet forrni, dobj hozzá sót. Amikor elkezd lobogni, rakj bele annyi tésztát, amennyi kényelmesen elfér a fazékban. Ha a gnocchik feljönnek a víz felszínére, hagyd még egy-két percig főni. Szűrőkanállal szedd ki egy tálba, aminek az aljára csepegtess kevés olajat.

A kolbászt vágd kisebb darabokra, és pirítsd egy-két percig. A gnocchit rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Rakd rá a kolbászt és a karikákra vágott paradicsomot. A tejfölbe nyomd a fokhagymát, keverd el, és öntsd le vele a tésztát. Szórd rá a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd 20 percig. Ha a sajt pirulni kezd, vedd ki a sütőből, és tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló