Tejfölös, kolbászos gnocchi a sütőből
A legjobb nápolyi tésztarecept szerint
A házi gnocchi verhetetlen, pláne kolbásszal, tejföllel és sok sajttal.

Tejfölös, kolbászos gnocchi a sütőből
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha paradicsomos gnocchit már sokszor varázsoltál az asztalra, most vesd be a tejfölös, kolbászos variációt is. Bár a házi tészta elkészítése kicsit pepecselős, a boltival össze sem hasonlítható. A nyúlós sajt még élvezetesebbé teszi a tejfölös-kolbászos gnocchi fogyasztását. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg száraz kolbász
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg mozzarella
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 tojás
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchihoz a krumplit mosd meg alaposan, majd héjában tedd fel kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és körülbelül 20 perc alatt főzd meg. Szűrd le, hámozd meg, és még melegen törd össze. Amikor a krumpli kihűl, a liszttel, a tojással, a sóval és egy nagy csipet őrölt szerecsendióval gyúrd sima tésztává. Enyhén lisztezett deszkán sodorj belőle körülbelül négy-öt darab 20 centi hosszú és két centi széles rudat. Egy éles késsel vágj a tésztából körülbelül egy centi vastag darabokat. Villával nyomkodd meg mindegyik tetejét.

Tégy fel vizet forrni, dobj hozzá sót. Amikor elkezd lobogni, rakj bele annyi tésztát, amennyi kényelmesen elfér a fazékban. Ha a gnocchik feljönnek a víz felszínére, hagyd még egy-két percig főni. Szűrőkanállal szedd ki egy tálba, aminek az aljára csepegtess kevés olajat.

A kolbászt vágd kisebb darabokra, és pirítsd egy-két percig. A gnocchit rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Rakd rá a kolbászt és a karikákra vágott paradicsomot. A tejfölbe nyomd a fokhagymát, keverd el, és öntsd le vele a tésztát. Szórd rá a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd 20 percig. Ha a sajt pirulni kezd, vedd ki a sütőből, és tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló