Tejfölös, kolbászos gnocchi a sütőből
A legjobb nápolyi tésztarecept szerint
A házi gnocchi verhetetlen, pláne kolbásszal, tejföllel és sok sajttal.

Tejfölös, kolbászos gnocchi a sütőből
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

3 mozdulat, és imádni fogod a hátul kivágott ruhát »

Fogott egy darabka ruhaanyagot, és arcot formált belőle: senki sem bánik így a tüllel »

Farmernadrágból testhez álló szoknya: kevés varrással is elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha paradicsomos gnocchit már sokszor varázsoltál az asztalra, most vesd be a tejfölös, kolbászos variációt is. Bár a házi tészta elkészítése kicsit pepecselős, a boltival össze sem hasonlítható. A nyúlós sajt még élvezetesebbé teszi a tejfölös-kolbászos gnocchi fogyasztását. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg száraz kolbász
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg mozzarella
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 tojás
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchihoz a krumplit mosd meg alaposan, majd héjában tedd fel kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és körülbelül 20 perc alatt főzd meg. Szűrd le, hámozd meg, és még melegen törd össze. Amikor a krumpli kihűl, a liszttel, a tojással, a sóval és egy nagy csipet őrölt szerecsendióval gyúrd sima tésztává. Enyhén lisztezett deszkán sodorj belőle körülbelül négy-öt darab 20 centi hosszú és két centi széles rudat. Egy éles késsel vágj a tésztából körülbelül egy centi vastag darabokat. Villával nyomkodd meg mindegyik tetejét.

Tégy fel vizet forrni, dobj hozzá sót. Amikor elkezd lobogni, rakj bele annyi tésztát, amennyi kényelmesen elfér a fazékban. Ha a gnocchik feljönnek a víz felszínére, hagyd még egy-két percig főni. Szűrőkanállal szedd ki egy tálba, aminek az aljára csepegtess kevés olajat.

A kolbászt vágd kisebb darabokra, és pirítsd egy-két percig. A gnocchit rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Rakd rá a kolbászt és a karikákra vágott paradicsomot. A tejfölbe nyomd a fokhagymát, keverd el, és öntsd le vele a tésztát. Szórd rá a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd 20 percig. Ha a sajt pirulni kezd, vedd ki a sütőből, és tálalásig tartsd melegen.

Ezt is szeretjük