Tejfölös, kolbászos gnocchi a sütőből
A legjobb nápolyi tésztarecept szerint
A házi gnocchi verhetetlen, pláne kolbásszal, tejföllel és sok sajttal.

Tejfölös, kolbászos gnocchi a sütőből
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Rózsás gyűrű házilag: percek alatt elkészítheted »

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

7 ruhadarab, ami láthatatlanná tesz: beolvad a környezetbe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha paradicsomos gnocchit már sokszor varázsoltál az asztalra, most vesd be a tejfölös, kolbászos variációt is. Bár a házi tészta elkészítése kicsit pepecselős, a boltival össze sem hasonlítható. A nyúlós sajt még élvezetesebbé teszi a tejfölös-kolbászos gnocchi fogyasztását. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg száraz kolbász
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg mozzarella
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 tojás
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchihoz a krumplit mosd meg alaposan, majd héjában tedd fel kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és körülbelül 20 perc alatt főzd meg. Szűrd le, hámozd meg, és még melegen törd össze. Amikor a krumpli kihűl, a liszttel, a tojással, a sóval és egy nagy csipet őrölt szerecsendióval gyúrd sima tésztává. Enyhén lisztezett deszkán sodorj belőle körülbelül négy-öt darab 20 centi hosszú és két centi széles rudat. Egy éles késsel vágj a tésztából körülbelül egy centi vastag darabokat. Villával nyomkodd meg mindegyik tetejét.

Tégy fel vizet forrni, dobj hozzá sót. Amikor elkezd lobogni, rakj bele annyi tésztát, amennyi kényelmesen elfér a fazékban. Ha a gnocchik feljönnek a víz felszínére, hagyd még egy-két percig főni. Szűrőkanállal szedd ki egy tálba, aminek az aljára csepegtess kevés olajat.

A kolbászt vágd kisebb darabokra, és pirítsd egy-két percig. A gnocchit rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Rakd rá a kolbászt és a karikákra vágott paradicsomot. A tejfölbe nyomd a fokhagymát, keverd el, és öntsd le vele a tésztát. Szórd rá a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd 20 percig. Ha a sajt pirulni kezd, vedd ki a sütőből, és tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló