A hagyományos tejberizs receptje
Ha laktató, egészséges és olcsón összehozható desszertre vágysz, akkor ez a te recepted!
Ha vaníliaillat terjeng a levegőben, valaki a tűzhely mellett áll egy kancsó tejjel, és lelkesen locsolgat belőle a lábosba, akkor biztos lehetsz benne, hogy az a valaki tejberizst készít.
Gyümölcslekvárral, befőttel, kompóttal, szinte bármivel kiegészítheted, amit csak a kamrában találsz, egyszerűen mindennel finom.
Tejberizs
Hozzávalók:
- 20 dkg fehér rizs
- 2 dl víz
- 15 dkg kristálycukor
- 1 liter zsíros tej
- 1 citrom
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
- 1 nagy marék mazsola
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Végy elő egy szép nagy, mély lábast, öntsd bele a vizet és a rizst, és egy csipet só társaságában kezdd el - folyamatos kavargatás mellett - főzni. Miután elfőtt a víz, ragadd meg bátran a tejet, és mindig önts hozzá belőle, majd ha felitta, akkor jöhet az újabb adag, egészen addig, amíg már nem vesz fel többet.
Az a jó, ha nem veszi fel az összes tejet, és kicsit híg marad az állaga. Reszeld hozzá a citrom héját, kapard bele a vaníliát és szórd bele a mazsolát, keverd össze a cukorral, majd fedd le, tedd félre legalább egy órára, és már kész is vagy vele.
A legjobb hazai klasszikusok
Ha imádod a cukrászdák polcain sorba rendezett hagyományos desszerteket, készítsd el őket otthon!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- dió
A tökéletes zserbó receptje
- gyors
- csokoládé
Extragyors muffin a váratlan vendégeknek
- méz
- gesztenye