A hagyományos tejberizs receptje

Ne zacskóst készíts!

Ha laktató, egészséges és olcsón összehozható desszertre vágysz, akkor ez a te recepted!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha vaníliaillat terjeng a levegőben, valaki a tűzhely mellett áll egy kancsó tejjel, és lelkesen locsolgat belőle a lábosba, akkor biztos lehetsz benne, hogy az a valaki tejberizst készít.

Gyümölcslekvárral, befőttel, kompóttal, szinte bármivel kiegészítheted, amit csak a kamrában találsz, egyszerűen mindennel finom.

Tejberizs

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér rizs
  • 2 dl víz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 liter zsíros tej
  • 1 citrom
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só
  • 1 nagy marék mazsola

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Végy elő egy szép nagy, mély lábast, öntsd bele a vizet és a rizst, és egy csipet só társaságában kezdd el - folyamatos kavargatás mellett - főzni. Miután elfőtt a víz, ragadd meg bátran a tejet, és mindig önts hozzá belőle, majd ha felitta, akkor jöhet az újabb adag, egészen addig, amíg már nem vesz fel többet.

Az a jó, ha nem veszi fel az összes tejet, és kicsit híg marad az állaga. Reszeld hozzá a citrom héját, kapard bele a vaníliát és szórd bele a mazsolát, keverd össze a cukorral, majd fedd le, tedd félre legalább egy órára, és már kész is vagy vele.

A legjobb hazai klasszikusok

Ha imádod a cukrászdák polcain sorba rendezett hagyományos desszerteket, készítsd el őket otthon!

Rigójancsi, Dobos-torta, Rákóczi-túrós

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük