Fantasztikus sült gesztenye - A velemi gesztenyeünnepen lestük el a sütési trükköket

Tedd hangulatosabbá gesztenyesütéssel az őszi-téli estéket. Elárulunk hozzá néhány praktikát.

Fantasztikus sült gesztenye - A velemi gesztenyeünnepen lestük el a sütési trükköket
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Te is imádod a vásárok kedvenc csemegéjét, a sült gesztenyét? Otthon is elkészítheted úgy, mint a profik, és csak a töredékébe kerül. A híres velemi gesztenyeünnepen néhány szakavatott gesztenyesütőtől több házi sütési módot is ellestünk, sőt, bevált praktikákat is elárultak. Jó hír, hogy a gesztenyéből szinte bármennyit megehetsz, hisz nagyon alacsony a kalóriatartalma.

Sült gesztenye recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg gesztenye
Recept idők

Elkészítés:

A tökéletes sült gesztenyéhez nagyon fontos a megfelelő szemek kiválogatása. Ha lyukas, üreges, hagyd inkább a standon. A gesztenyék domború oldalát éles késsel vágd be X-alakban, majd áztasd vízbe egy-két órára. Azt, amelyik feljön a víz tetejére, dobd ki, hisz nagy valószínűséggel rossz.

 

Rendezd a gesztenyéket tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Gázlángon, vastag falú serpenyőben is megsütheted az apró szemeket. Fontos, hogy gyakran rázogatva pirítsd körülbelül 10 percig. Akkor van kész, ha szétnyílik a héja. Úgy az igazi, ha a gesztenye belseje egy-két helyen elszenesedik. A legegyszerűbb dolgod akkor van, ha be tudsz szerezni egy gesztenyesütő gépet. Ha ez a rendelkezésedre áll, akkor 10 percig lefedve, majd 10 percig fedő nélkül süsd. A bevágások mentén könnyen meg tudod pucolni.

Ezt is szeretjük