Gesztenyés golyócskák kakaóporral megszórva: villámgyors édesség sütés nélkül
A gesztenyés golyócskáknál egyszerűbb édesség nem is létezik: csak összegyúrod, megformázod, kakaóba forgatod, és már falatozhatjátok is.

gesztenyegolyo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mirelit gesztenyemassza igazán sokoldalúan felhasználható alapanyag: készíthetsz a segítségével tortát, gesztenyepürét, töltheted húsokba is. Ezek a mennyei gesztenyegolyók nagyon hamar elkészülnek, és még hamarabb el is fogynak. A megadott cukormennyiség a natúr masszához való: ha édesítettet veszel, használj kevesebb cukrot.

Gesztenyegolyók kakaóporral

Hozzávalók:

  • 50 dkg mirelit gesztenyemassza
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd ki a fagyasztott gesztenyemasszát. Gyúrd össze a puha vajjal, a porcukorral, a lekvárral és a rumaromával, majd fokozatosan adagold bele a kekszdarát is addig, amíg jól formázható masszát kapsz. Ha túl lágy, még egy kis kekszet adj hozzá, ha túl száraz, egy kevés lekvárral teheted szaftosabbá. Nedves kézzel formálj belőle golyókat, amelyeket forgass meg kakaóporban. Ha nem fogyasztjátok el azonnal, tálalásig tartsd őket a hűtőben.

Nem csak édesség alapja lehet a gesztenye: kelbimbóval együtt sütve melengető, laktató köret a hidegebb napokon.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük