Gesztenyés golyócskák kakaóporral megszórva: villámgyors édesség sütés nélkül
A gesztenyés golyócskáknál egyszerűbb édesség nem is létezik: csak összegyúrod, megformázod, kakaóba forgatod, és már falatozhatjátok is.

gesztenyegolyo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mirelit gesztenyemassza igazán sokoldalúan felhasználható alapanyag: készíthetsz a segítségével tortát, gesztenyepürét, töltheted húsokba is. Ezek a mennyei gesztenyegolyók nagyon hamar elkészülnek, és még hamarabb el is fogynak. A megadott cukormennyiség a natúr masszához való: ha édesítettet veszel, használj kevesebb cukrot.

Gesztenyegolyók kakaóporral

Hozzávalók

  • 50 dkg mirelit gesztenyemassza
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd ki a fagyasztott gesztenyemasszát. Gyúrd össze a puha vajjal, a porcukorral, a lekvárral és a rumaromával, majd fokozatosan adagold bele a kekszdarát is addig, amíg jól formázható masszát kapsz. Ha túl lágy, még egy kis kekszet adj hozzá, ha túl száraz, egy kevés lekvárral teheted szaftosabbá. Nedves kézzel formálj belőle golyókat, amelyeket forgass meg kakaóporban. Ha nem fogyasztjátok el azonnal, tálalásig tartsd őket a hűtőben.

Nem csak édesség alapja lehet a gesztenye: kelbimbóval együtt sütve melengető, laktató köret a hidegebb napokon.

Legyen mesés a közösen töltött idő!

Akár egy hétköznapi társasozásra, fénykép nézegetésre készülsz, akár egy nagyobb ünnepre, ahol összegyűlik a család apraja-nagyja, a Detki Mese mézes linzerekkel megkoronázhatod  az összejöveteleket! Az ikonikus Detki finomságok négyféle ízesítésben elérhetőek, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Kattints és tudj meg többet, vagy készítsd el receptjeink egyikét!

Promóció

Ezt is szeretjük