Csodás sós palacsinta újhagymával: hamisítatlan tavaszi recept
Az újhagymás sós palacsinta tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal fejedelmi ebéd.
Nem csak édes lehet a palacsinta! Ez a sós, újhagymás változat vastagabb, gyúrt tésztából készül. A lapokat többször át kell gyúrni és hajtogatni, de túl sok munka nincs velük. Tálald tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal!
Sós palacsinta újhagymával
Hozzávalók 9 darabhoz
- 20 dkg liszt
- 3.5 dkg forró víz
- 3 szál újhagyma
- 1 teáskanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet keverd el a sóval, öntsd fel forró vízzel, gyúrd össze, és pihentesd a hűtőben fél órát. Közben az újhagymát szeleteld fel. Pihentetés után a tésztát szedd kilenc egyenlő részre. Az egyik darabot nyújtsd ki kör alakúra, kend meg kevés olajjal, szórj rá újhagymát. Tekerd fel, mint a palacsintát, sodorj belőle csigát, és újra nyújtsd ki. Ezt ismételd el a többi darabbal is. Enyhén kiolajozott, forró serpenyőben, oldalanként három-négy perc alatt süsd ropogósra a palacsintákat.
Akár spenóttal is feldobhatod a palacsinta tésztáját.
Kép: Ting Lin / 500 px / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció