Így készül a vastag norvég palacsinta: olvasztott vaj is kerül a tésztájába

A norvég palacsinta vastagabb, mint amit mi megszoktunk, és olvasztott vajon sül.

Norvég palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes, tömény norvég palacsinta tésztája a miénkhez képest sűrű, így a darabok is vastagabbak lesznek. A megszokott módon palacsintasütőben, de olvasztott vajon süsd ki őket. Tálalhatod friss gyümölcsökkel vagy házi lekvárral.

Norvég palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és hagyd langyosra hűlni. A tejet langyosítsd meg. Add hozzá a szintén langyos vizet, a tojást, és kézi habverővel keverd egyneműre. Keverd bele a cukrot, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat. A végén fokozatosan, több részletben szitáld bele a lisztet is. Ügyelj rá, hogy ne maradjon csomós.

 

Egy palacsintasütőt kenj ki vajjal, és melegítsd fel. Merőkanállal ossz el benne egy adag tésztát, és oldalanként egy perc alatt süsd pirosra. Ezt folytasd mindaddig, amíg az összes tészta el nem fogy. Tálald gyümölcsökkel, lekvárral.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Télen különösen jólesnek a skandinávok fogásai: a finn lazacleves sok kaporral fő, és mindenki kétszer szed belőle.

Kép: Sedaeva / Getty Images

Ezt is szeretjük