Sajttal töltött paradicsomos húsgombóc
Rég ettél ilyen jót
A paradicsomos húsgombócot is felturbózhatod, tégy bele sajtot.

Sajttal töltött paradicsomos húsgombóc
Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az óriás sajtos-paradicsomos húsgombóc a sütőben készül, ettől még különlegesebb. A zöldségek roppanósak maradnak, a sajt nem folyik ki, a gombóc finom puha lesz. Biró Sára ízletes fogásához remekül illik a spagetti. 

Hozzávalók 4 személyre:

A húsgombóchoz

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg trappista
  • 10 szál metélőhagyma
  • 3 szál lestyán
  • 3 bazsalikomlevél
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • bors

A paradicsomos mártáshoz

  • 50 dkg 100%-os paradicsomlé
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szelet zellergumó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a darált húst, ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal. Add hozzá az összevágott zöld fűszernövényeket és a fokhagymát. Rakd bele a zabpelyhet, a tojást, és a kezeddel jól gyúrd össze, majd formázz belőle egy nagy gombócot. A sajtból vágj körülbelül nyolc-tíz dekás darabot, és nyomd a gombóc közepébe. Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat, erre tedd a húst, és süss rá kérget. Oldalanként négy-öt percig pirítsd nagy lángon.

Pakold át a gombócot egy tepsibe, az aljára öntsd a másik evőkanál olívaolajat, majd a paradicsomlevet. Pucold meg a zöldségeket, karikázd fel, és rakd a hús köré. Egy lilahagymát vágj félbe, és azt is add hozzá. A paradicsomlevet sózd meg, dobd bele a cukrot. A hús tetejére rakj egy szál petrezselyemzöldet és lestyánt. Lefóliázva süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át. A maradék sajtot reszeld le, és tálaláskor szórd meg vele a gombócot.

Blog.hu ajánló