Sajttal töltött paradicsomos húsgombóc
Rég ettél ilyen jót
A paradicsomos húsgombócot is felturbózhatod, tégy bele sajtot.

Sajttal töltött paradicsomos húsgombóc
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Napi 7 perc, és eltűnnek a finom ráncok: arcfiatalítás ingyen »

Ezt a nadrágot többé ne vedd fel, ha hét ágra süt a nap: csúnya vége lehet »

Cindy Crawford közös fotón a lányával: simán a nővérének néznénk, Photoshop nélkül is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az óriás sajtos-paradicsomos húsgombóc a sütőben készül, ettől még különlegesebb. A zöldségek roppanósak maradnak, a sajt nem folyik ki, a gombóc finom puha lesz. Biró Sára ízletes fogásához remekül illik a spagetti. 

Hozzávalók 4 személyre:

A húsgombóchoz

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg trappista
  • 10 szál metélőhagyma
  • 3 szál lestyán
  • 3 bazsalikomlevél
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • bors

A paradicsomos mártáshoz

  • 50 dkg 100%-os paradicsomlé
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szelet zellergumó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a darált húst, ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal. Add hozzá az összevágott zöld fűszernövényeket és a fokhagymát. Rakd bele a zabpelyhet, a tojást, és a kezeddel jól gyúrd össze, majd formázz belőle egy nagy gombócot. A sajtból vágj körülbelül nyolc-tíz dekás darabot, és nyomd a gombóc közepébe. Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat, erre tedd a húst, és süss rá kérget. Oldalanként négy-öt percig pirítsd nagy lángon.

Pakold át a gombócot egy tepsibe, az aljára öntsd a másik evőkanál olívaolajat, majd a paradicsomlevet. Pucold meg a zöldségeket, karikázd fel, és rakd a hús köré. Egy lilahagymát vágj félbe, és azt is add hozzá. A paradicsomlevet sózd meg, dobd bele a cukrot. A hús tetejére rakj egy szál petrezselyemzöldet és lestyánt. Lefóliázva süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át. A maradék sajtot reszeld le, és tálaláskor szórd meg vele a gombócot.

Ezt is szeretjük