A hagymás resztelt máj receptje
A máj az egyik legolcsóbban beszerezhető húsféle, magas vastartalma miatt egészséges.
A resztelt máj elég hálás fogás, gyorsan elkészül, kiadós, finom is, egy dologra kell figyelni, hogy ne süsd nagyon keményre, de ezt könnyen megvalósíthatod, annyi csak a dolgod, hogy előre nem sózod, csak utólag.
Tulajdonképp bármilyen zöldség mellé kiváló, de tört krumplival is nagyon finom.
Resztelt máj
Hozzávalók:
- 75 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej hagyma
- 5 dkg pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehérbor
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A májat jó alaposan tisztogasd meg, és még véletlenül se jusson eszedbe kiklopfolni, legfeljebb akkor, ha egyébként is aktuális a konyha kifestése. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el olajon pirítani, ha már kicsit üveges, törd hozzá a fokhagymát is. Amíg kettesben pirulgatnak, a májat csíkozd fel egyenletes darabokra, majd vedd kis lángra a serpenyő alatt a gázt, és tedd bele a májat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szép lassan, nagyjából tíz perc alatt megfő, amikor úgy látod, hogy elérte ezt az állapotot, add hozzá a fehérbort, várj öt-hat percet, majd add hozzá a pirospaprikát, és borsozd meg kedved szerint. Ne feledd, a sót csak tálaláskor add hozzá!
Borok és ételek
Egy-egy finom vacsora mellé dukál egy hozzá illő bor, ha tanácstalan vagy, mihez mi való, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- magyaros
- húsételek
Az eredeti Bakonyi sertésszelet
- csirke
- ebéd
Sajttal töltött rántott csirkecomb
- hagyma
- grill