A hagymás resztelt máj receptje
Emlékszel még rá?
A máj az egyik legolcsóbban beszerezhető húsféle, magas vastartalma miatt egészséges.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

Rizsvizes szövetmaszk házilag: luxus arcápolás otthon, fillérekből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A resztelt máj elég hálás fogás, gyorsan elkészül, kiadós, finom is, egy dologra kell figyelni, hogy ne süsd nagyon keményre, de ezt könnyen megvalósíthatod, annyi csak a dolgod, hogy előre nem sózod, csak utólag.

Tulajdonképp bármilyen zöldség mellé kiváló, de tört krumplival is nagyon finom.

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 75 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 dkg pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A májat jó alaposan tisztogasd meg, és még véletlenül se jusson eszedbe kiklopfolni, legfeljebb akkor, ha egyébként is aktuális a konyha kifestése. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el olajon pirítani, ha már kicsit üveges, törd hozzá a fokhagymát is. Amíg kettesben pirulgatnak, a májat csíkozd fel egyenletes darabokra, majd vedd kis lángra a serpenyő alatt a gázt, és tedd bele a májat.

Szép lassan, nagyjából tíz perc alatt megfő, amikor úgy látod, hogy elérte ezt az állapotot, add hozzá a fehérbort, várj öt-hat percet, majd add hozzá a pirospaprikát, és borsozd meg kedved szerint. Ne feledd, a sót csak tálaláskor add hozzá!

Borok és ételek

Egy-egy finom vacsora mellé dukál egy hozzá illő bor, ha tanácstalan vagy, mihez mi való, nézz be képgalériánkba!

Blog.hu ajánló