Ropogós, bundázott csirkemell párizsi módra: tojás és liszt keverékében sül ki a hús

A párizsi csirkemell hasonlít a rántott húshoz, csak épp zsemlemorzsa helyett dupla adag lisztben kell megforgatni.

Párizsi csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkorodban talán te is szeretted a párizsi csirkemellet, amelynek lényege, hogy a rántott hústól eltérően itt kétszer kell lisztbe forgatni a húst. Akkor is ideális választás, ha menet közben veszed észre, hogy kifogyott a zsemlemorzsa.

Párizsi csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, sózd és borsozd be, és tedd félre fél órára. Egy tálba öntsd bele a lisztet, egy másikban villával verd fel a tojást. A hússzeleteket forgasd meg először lisztben, utána tojásban, majd megint lisztben. Így jó vastag bundát kapnak. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszhatnak a húsok. Ha az olaj már forró, tedd bele a szeleteket, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd ki őket.

Rántott húst olasz módra, paradicsomszósszal és sajttal is készíthetsz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük